Petak, 23 Studeni 2018 14:44

Pomoć djeci koja žive u uvjetima siromaštva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČELA OVOGODIŠNJA AKCIJA ČAJ ZA MALOG ZMAJA - 

POŽEGA - U organizaciji Centra za socijalnu skrb te u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu, Domom zdravlja, Gradskom knjižnicom i čitaonicom i OŠ Antuna Kanižlića i ove će se godine održati humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“. Prošle godine prikupljeno je 50 tisuća kuna za 150 djece, a ovogodišnja akcija pomoći će 71 djetetu, odnosno 40 obitelji.

- S obzirom na pozitivne rezultate i veliki interes građana u protekle dvije godine odlučili smo i ove godine pokrenuti javnozdravstvenu humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i polaznicima nižih razreda osnovne škole koja odrastaju u uvjetima siromaštva te im nisu dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja će im olakšati zdravstvene teškoće i ojačati imunitet. – rekao je Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb.

Građani mogu od ponedjeljka 26. studenoga do 14. prosinca u prostorije Gradske knjižnice i čitaonice Požega donijeti med, čajeve, toplomjere, četkice i paste za zube, sirupe za snižavanje temperature, a svakako pokloniti se mogu i knjige, slikovnice, bojice, flomasteri, bojanke i po koja igračka.

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja bit će održana i dva predavanja.

- Jedna od djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo je prevencija i promocija zdravlja pa će stoga u sklopu akcije naša dr. Jasmina Kovačević održati predavanje na tu temu. – dodao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije. Ispred Doma zdravlja predavanje će održati pedijatrica, dr.med. Đeminina Zečević i to na temu prevencije viroze i gripe te higijenskim navikama.

U akciju se i ove godine uključila Osnovna škola Antuna Kanižlića.

- Naš glavni događaj održat će se na dan sv. Nikole ispred zgrade Suda kada ćemo imati promociju na naše građane. Ovakve akcije djeluju na senzibiliziranje naših sugrađana o potrebitima. – rekla je Marija Samardžija, ravnateljica škole.

Pozvali su sve građane koji mogu i imaju želju da se odazovu ovoj akciji, a zahvaljujući Gradskoj knjižnici i učenicima OŠ „Dobriša Cesarić“ za sve donatore pripremljen je prigodni znak pažnje za božićne blagdane.