Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Studeni 2018 10:15

Primopredaja novih vozila za službu patronaže, kućne njege i palijative

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DOMA ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA - Župan Alojz Tomašević zajedno s ravnateljem Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijanom Višatickim, predsjednikom Upravnog vijeća te ustanove, prim. dr.sc. Dragom Gašparom te predstavnikom isporučitelja AD Vidaković Slavonski Brod i glavnom sestrom Doma zdravlja Vlastom Raštegorac održao je tiskovnu konferenciju povodom primopredaje vozila Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

Vozila će biti raspoređena prema potrebama i biti zamijenjena onima koja su bila stara 15 godina, s kojima su se obavljali poslovi u pakračkoj palijativnoj skrbi, te kućne njege na području grada Pleternice i patronažne zdravstvene zaštite na području općine Čaglin i grada Pleternice.

- Vozila su financirana sredstvima Požeško-slavonske Županije u cijelosti uz pomoć HEP grupacije. Zajednički smo radili na projektu ,,Svjetlo na zajedničkom putu'' u kojemu nam je HEP sufinancirao kupovinu jednog vozila za palijativnu skrb u gradu Pakracu. Ostala dva vozila bit će za potrebe kućne njege na području općine Pleternica te za patronažnu zdravstvenu zaštitu na području općina Pleternica i Čaglin. Želim se zahvaliti svima na sudjelovanju i pomoći u ovom projektu, posebna zahvala županu Alojzu Tomaševiću bez kojeg ova priča ne bi ni započela djelovati – izjavio je ravnatelj Marijan Višaticki.

O tome da će nova vozila znatno podići kvalitetu sestrinskih usluga nešto više je rekao prim. dr.sc. Drago Gašpar, predsjednik Upravnog vijeća naglasivši kako je to ujedno i potvrda dobrog rada svih čimbenika.

-Upravno vijeće je, nogometnim rječnikom rečeno, “vezni igrač” između Županije kao osnivača i ravnatelja. Naša velika zadaća bila je prethodno izabrati novog ravnatelja, a kao i bivši i sadašnji nastavlja činiti sve na poboljšanju na razini primarne zdravstvene usluge kako bi svim našim građanima ta usluga bila što dostupnija i kvalitetnija. I dalje ćemo, u suradnji sa županom donositi odluke u skladu sa Zakonom, ali i u skladu s potrebama našeg stanovništva – istakao je prim. Gašpar.

- Danas opet možemo svjedočiti unapređenju voznog parka našeg Doma zdravlja u Požegi. Kao župan sam jako sretan i ponosan što mi na taj način funkcioniramo i surađujemo sukladno prijedlogu ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo te naravno Upravno vijeće s kojima timski djelujemo i definiramo što je to važno za naše stanovnike. Kupnjom ovih novih vozila sa ceste smo maknuli vozila stara 15 godina i time znatno poboljšali sigurnost djelatnika, kvalitetu i brzinu djelovanja pri poslu. Županija će i dalje skrbiti za svoje stanovnike kroz sve naše zdravstvene institucije, iduće u planu je uređenje dvorišta Doma zdravlja jer svi znamo da ovdje bude puno hitnih slučajeva i time ćemo poboljšali kretanje zaposlenika i pacijenata ovim dvorištem i parkingom te da to bude primjereno ovakvoj instituciji. Ovo je još jedna dobra suradnja u nizu koja je došla kraju i donijela nam dobre rezultate za danas pa siguran sam i za budućnost svih zaposlenika i pacijenata Doma zdravlja. Ponosan sam također na izvješće ravnatelja i predsjednika vijeća u kojemu naš Dom zdravlja koji je dug niz godina bio u minusu, ove godine je zabilježeno gotovo milijun kuna uštede što je dokaz da uz dobru reorganizaciju i dobre projekte koji se na kraju pokažu isplativim možemo postići jako dobre rezultate i u budućnosti – rekao je župan Alojz Tomašević.

Vrijednost sva tri vozila je 210 tisuća kuna, vozila su marke Dacia. Vozilo za palijativni tim u Pakracu sufinancirano je sredstvima HEP-a kroz donacije za 2018. „Svjetlo na zajedničkom putu,“ kojim je prihvaćen projekt Doma zdravlja Požeško slavonske županije „Palijativni tim- Pakrac.“

Galerija slika