Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 04 Studeni 2018 09:33

Rješenje problema i asfaltiranja Vinorodne ulice u Novom Selu najavljeno za dvije godine

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVO SELO – Stanovnici Vinorodne ulice u prigradskom naselju Novo Selo već niz godina imaju problema sa svojom blatnom ulicom, posebno u kišnom razdoblju i zimskim mjesecima kada trajno imaju bljuzgavicu i blato. U ljetnim mjesecima zati imaju dovoljno prašine, te su se već nekoliko puta žalili, a ovaj puta svoje žalbe uputili su i preko medija. Reagirao je gradonačelnik Darko Puljašić i sa službama Grada za komunalnu djelatnost obišao je mještane Novoga Sela i stanovnike Vinorodne ulice.

Dočekali su ih stanovnici ulice i požalili se gradonačelniku Puljašiću na probleme koje imaju i s njima žive svaki dan u godini: - Djeca nam izađu čista iz kuće, a u školu dođu prljavi i blatni. Ovom ulicom niti autobusi ne mogu proći, a prije nekoliko dana jedan autobus je i zapao te smo ga morali izvlačiti traktorima – požalio se Valentin Vidović, jedan od stanovnika Vinorodne ulice.

Riječ je o vrlo zahtjevnom projektu čija je izrada u planu za 2019. godinu, dok bi se s asfaltiranjem započelo u 2020. godini. - U proteklih nekoliko godina doista smo puno uložili u Novo Selo, prigradsko naselje koje je prije toga neopravdano bilo zapostavljano. Zatekli smo tešku situaciju, infrastrukturno gledajući, no dobar smo dio stvari uspjeli riješiti. Ulicu sv. Jurja i Novljansku asfaltirali smo 2014. godine. Potom smo osigurali materijal i strojeve za proširenje potpornoga zida na groblju, radili smo i na uređenju dječjeg igrališta, saniranju štete nastale uslijed odrona te na popravljanju prilaznog puta. Nabavili smo trimer, betonirali odvodni kanal u Novljanskoj ulici, kako bismo sačuvali cestu s novim asfaltom, zatim smo asfaltirali i stotinjak metara odvojka Jurjeve ulice prema groblju, postavili autobusno stajalište s nadstrešnicom - kazao je okupljenim mještanima gradonačelnik Puljašić te ih zamolio za strpljenje pri rješavanju njihovog problema o kojemu grad Požega vodi brigu.

Galerija slika