Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 12:57

Novi način plaćanja parkinga u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PLAĆAJTE PARKING PUTEM PAYDO APLIKACIJE -

POŽEGA - Komunalac Požega d.o.o. uvodi novinu u plaćanju parkirnih karata. Građani Požege te ostali posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva parkirne karte od sada mogu platiti putem besplatne PayDo aplikacije koja je trenutno dostupna u 26 hrvatskih gradova. Rad aplikacije prezentirali su danas gradonačelnik Požege Darko Puljašić, direktor Komunalca Požega d.o.o. Anto Bekić i Željko Mekić-Delić, voditelj Službe naplate parkiranja.

Parkirna služba u Požegi je ustrojena prije 20 godina. Od 2001. godine cijene satnih parkirnih karata u prvoj i drugoj zoni nisu se mijenjale. Mijenjala se samo tehnika naplate satnih parkirnih karata i to od kupovine karata na kioscima, zatim od 2001. godine putem SMS-a, do najnovijeg načina plaćanja PayDo aplikacijom koju je Komunalac Požega d.o.o. preuzeo od tvrtke „Infoart“.189b404e1cbecfe34e6292aec1397965 3 XL

Potrebno je samo preuzeti aplikaciju (moguće i preko QR koda), unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta. Prilikom plaćanja parkirne karte odabire se grad i zona parkiranja, a naplata ide izravno s računa. Putem e-maila korisnik dobiva potvrdu i račun o obavljenoj transakciji.

- Prednosti plaćanja PayDo aplikacijom su što nema više troškova slanja SMS-a. Osim satnih karata, na ovaj način može se platiti i dnevna parkirna karta („kazna“), parkiranje mogu platiti i stranci koji dolaze u Požegu, a puno je jednostavnije i za tvrtke. Naime, postoji mogućnost da više članova za plaćanje parkirne karte putem PayDo aplikacije koristi istu bankovnu karticu s pristupnom šifrom, a račun za izvršenu uslugu stiže odmah putem e-maila - rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Paydo je brza i jednostavna aplikacija koja omogućuje plaćanje parkiranja po čitavoj Hrvatskoj bez dodatnih troškova. Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave bit će istaknute na automatima za kupovinu parkirnih karata, a građanima će biti podijeljeni i leci s uputama za korištenje aplikacije.paydoo

- Tvrtka Komunalac uspješno prati trendove i sve moderne tehnologije koje mogu pomoći našim sugrađanima, ali i Gradu Požegi u smjeru kojim planiramo, a to je Smart City koncept. Svi oni koji imaju pametne telefone mogu sada na jednostavniji i jeftiniji način platiti parkiranje, jer operateri uzimaju gotovo četvrtinu karte putem SMS-a, a to nije zanemarivo. Pozivam stoga sve vozače da koriste ovu aplikaciju jer nove tehnologije i napredak tu su kako bi nam svima bilo lakše - naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić te najavio kako će vrlo uskoro na središnjem Trgu Sv. Trojstva biti postavljene i dvije punilice za električne automobile.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska