Subota, 13 Listopad 2018 10:58

Obnovljen i opremljen Društveni dom u Orljavcu za 620 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAJEDNIČKIM PROJEKTOM OPĆINE BRESTOVAC I MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA -

ORLJAVAC – U nazočnosti zamjenika požeško-slavonskog župana Vedrana Neferovića, gradonačelnika Požege Darka Puljašića, načelnika brestovačke općine Zdravka Mandića i zamjenika mu Joze Buće, te predsjednika Općinskog vijeća Brestovca Tome Vrhovca prigodno je predan na korištenje obnovljeni objekt orljavačkog Društvenog doma. Obnova i opremanje stoje 620 tisuća kuna od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja dalo 120 tisuća, a ostalo općina Brestovac.

- Cjelovita obnova domova u našoj općini traje nekoliko godina, a ovo je najavljeni dar DVD-u Orljavac za njegovih 90 godina rada - naglasio je brestovački načelnik Mandić i dodao da su domovi građeni trudom naših predaka pa ih ne smijemo zapustiti. Najavio je početak radova na obnovi doma u Brestovcu što će koštati 6,74 milijuna kuna, te istakao povećane prihode općine zahvaljujući reformi fiskalnog izravnanja koja je donijela povećani proračun.

- Kroz ovu godinu obnovili smo zgradu općinske uprave, izgradili spojnu cestu Nurkovac-Stari Brestovac, kanalizaciju u Nurkovcu, obavljena je katastarska izmjera Daranovaca i Zakorenja, u izradi je dokumentacija za pješačke staze uz državne ceste ka Novoj Gradiški i Pakracu, te cestu Orljavac-Podsreće-Milivojevci, a „Hrvatske vode“ su sanirale stanje u Orljavcu radi odvodnje padalina - zaključio je Mandić, ali najavio i skoro rješenje mosta preko Orljave prema naselju Podsreće koji je trenutno neprohodan.

- Vidljivo je da općina Brestovac ima aktivan pristup razvoju ovog kraja s jasnom vizijom ulaganja, a ovo je dobar put jer se kroz natječaje sa državne razine uz vlastita sredstva dosta učinilo, pa tako i nastavljate – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik župana Vedran Neferović.

Na kraju svečanosti načelnik Mandić uručio je ključeve doma predsjedniku DVD Orljavac Josipu Paviću, a tijekom druženja sudionika svečanosti nastupili su tamburaši „De Gotho“ iz Grabarja pod vodstvom Mihaela Ribičića.