Srijeda, 19 Rujan 2018 08:54

Ostvarite bespovratna sredstva do 5.000 kuna za nove kvalitetne smještajne kapacitete

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA RASPISAO JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA U TURIZMU NA PODRUČJU GRADA ZA 2018. G.  -

POŽEGA - Grad Požega raspisao je javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2018. godinu s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada. Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Grada Požege za 2018. godinu, a dodjeljuje se za: - povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, - ostvarenje boljih turističkih rezultata, - promociju turističkih potencijala Grada Požege i unapređenje i proširenje turističke ponude.

Potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Grada Požege i koje ispunjavaju uvjete utvrđene ovom odlukom i posebnim propisima odnosno pravilima o potporama male vrijednosti.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava u Proračunu Grada Požege za 2018. godinu, a najkasnije do 20. prosinca 2018. godine. Prijave se dostavljaju Povjerenstvu za potpore u turizmu Grada Požege, na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijava za dodjelu potpora u turizmu - ne otvaraj“ i to putem pošte ili neposredno u pisarnici Upravnog odjela za samoupravu.