Utorak, 07 Kolovoz 2018 12:58

Rekonstrukcija i uređenje nerazvrstanog puta dužine 3,6 km

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVI PROJEKT OPĆINE JAKŠIĆ U REALIZACIJI  - 

JAKŠIĆ – Još jedan vrijedan projekt općine Jakšić krenuo je u realizaciju. Krenuli su radovi na  projektu Rekonstrukcija i uređenje nerazvrstanih cesta – poljskih putova dužine više od 3,6 kilometara, širine 2,5 do 4 metra uz obostrane kamene bankine širine 0,5 metara. Kao i prethodne brojne investicije koje su odrađene ili su u tijeku i ovu je lobirao općinski načelnik Jakšića, Ivica Kovačević aplicirajući na projekt za koji je odobreno gotovo 1,3 milijuna kuna.

 - Radovi se financiraju sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjere 7.2.2. na koji smo aplicirali i uspješno prošli na projektu. Vrijednost radova je s PDV-om 1,28 milijuna kuna. Rekonstrukcijom i modernizacijom nerazvrstane ceste korisnici poljoprivrednih površina s područja Jakšića će dobiti brži, sigurniji i kvalitetniji pristup svojim poljoprivrednim površinama – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako se radovi planiraju izvesti do kraja rujna 2018. godine odnosno i prije predviđenog roka.

Trenutno se na području općine Jakšić odvijaju radovi na nekoliko infrastrukturnih projekata vrijednih desetak milijuna kuna.