Nedjelja, 07 Listopad 2012 21:41

Žele i studij sestrinstva

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OTVOREN IZVANREDNI STUDIJ FIZIOTERAPIJE -

PAKRAC - U Pakracu je s radom započeo dislocirani studij fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

– Nakon 44 godine, pošto je ukinuta Pedagoška akademija, u naš grad se evo ponovo vraća visoko školstvo. Dopusnicu smo dobili na pet godina za izvanredni studij a naša je želja da u tom periodu osiguramo vlastite kadrove i nastavimo s radom kao redovan studij. Također nam je želja otvoriti ovdje i studij sestrinstva – istakao je na svečanosti otvorenja gradonačelnik Davor Huška.

Studij fizioterapije smješten je upravo u zgradi bivše Pedagoške akademije, a 1,5 milijuna kuna za njeno uređenje osigurali su županija, grad Pakrac i Srednja škola Pakrac koja je sada vlasnik zgrade.

Ove je godine upisano prvih 57 studenata iz Pakraca, Lipika, Požege, Nove Gradiške, Okučana, Novske, Kutine i Daruvara.

– Završio sam srednju školu za fizioterapeuta ali je s njom teško naći posao pa sam odlučio nastaviti školovanje. Zato mi je ovaj studij dobro došao jer ne moram u neki drugi grad – rekao je Deni Štrbac iz Pakraca.

– Danas smo već imali uvodna predavanja, koliko sam vidjela kabineti su odlično opremljeni i prvi dojmovi su jako dobri – dodala je Mateja Dašek iz Lipika.

Pakračani u nekoliko slijedećih godina, najavio je gradonačelnik Huška, namjeravaju obnoviti u ratu oštećenu zgradu bivše Prve zemaljske bolnice kamo će se preseliti studij fizioterapije, odnosno budući studij sestrinstva. Nadaju se i kako će imati samostalno Veleučilište. Sve svoje planove, istakao je, realiziraju u suradnji s bolnicama u Lipiku i Daruvaru. Čestitke i potporu Pakračanima u njihovim planovima na svečanosti otvorenja studija fizioterapije dali su župan Marijan Aladrović i dekan Zdravstvenog veleučilišta Mladen Havelka.   (vm)