Četvrtak, 02 Kolovoz 2018 14:56

Tekićani konačno do vode i kanalizacije uz 4,63 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODA I ODVODNJI NASELJA TEKIĆ -

TEKIĆ - Malom svečanosti na ulazu u mjesto Tekić koje pripada općini Jakšić, otvoreni su radovi na izgradnji vodoopskrbe i odvodnje za 60-tak domaćinstava. Kroz 36 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje radova 253 stanovnika Tekića dobit će znatno poboljšane životne uvjete i kvalitetniju zaštitu čovjekove okoline.

- Investitor radova je Tekija d.o.o. Požega za vodoopskrbu i odvodnju, a radove vrijedne 4,63 milijuna kuna osigurana su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju RH, kroz program Ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Radove će izvesti kroz 36 mjeseci tvrtka Brana iz Virovitice koja je posao dobila na javnom natječaju kao najpovoljniji ponuđač. Stručni nadzor nad radovima obavljat će UOIG Domagoj Stojaković – istakao je direktor Tekije, Ante Kolić.

Početkom radova uz predstavnike mještana najzadovoljniji je bio načelnik općine Jakšić, Ivica Kovačević, koji su čekani duže vrijeme na izvor financiranja, no ovom velikom investicijom Tekić dobiva sve što mu je do sada bilo potrebno. - Drago mi je što mogu zajedno s direktorom Tekije i kolegom, gradonačelnikom Darkom Puljašićem kao predstavnikom većinskog vlasnika Tekije otvoriti još jedan u nizu europskim sredstvima financiranih projekata. Ovo je osmo naselje u Općini Jakšić koje će dobiti vodu i kanalizaciju, ostalo su još neriješena naselja Cerovac i Granje za koje imamo građevinsku dozvolu, a nedavno je završena kanalizacija naselja Svetinja gdje je Tekija također bila investitor. Kanalizacija i vodovod su ključni za adekvatne životne uvjete u današnje suvremeno doba. Dužina vodovodne mreže je 2.838 metara a kanalizacijske mreže je 2.797 metara gravitacijskog cjevovoda i 323 metra tlačnog cjevovoda. Taj kombinirani gravitacijsko-tlačni sustav spaja se na postojeću odvodnju naselja Bertelovci i tamošnji bio pročistač.

Svoje zadovoljstvo u očekivanju početka gradnje Aglomeracije Požega, gradnjom i malih sustava za pojedina naselja izrekao je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, kao većinski vlasnik tvrtke Tekija d.o.o Požega. - Čestitam Tekiji, čestitam mom prijatelju načelniku Kovačeviću koji zajedničkim snagama unaprjeđuju kvalitetu života na ovom čitavom području. Ako se želimo u Slavoniji i dalje baviti poljoprivredom, ako se želimo baviti svim gospodarskim granama, turizmom, moramo osigurati ponajprije našim sugrađanima neophodne životne uvjete. U današnje vrijeme svi zaslužuju suvremeni sustav vodoopskrbe i odvodnje i Tekija će i dalje pomagati sva područja koja imaju potrebu. Naša tvrtka radi već više desetljeća sustavno i kvalitetno i mi ovdje zapravo imamo kvalitetne i odvodne i dovodne pravce. Vidljivo je to i kroz našu aglomeraciju koju ćemo graditi iduće tri godine na području grada Požege i prigradskih naselja kako bi našim sugrađanima pružili još kvalitetnije uvjete života. Božo Slobodnjak, predstavnik tvrtke Brana, izvođača radova, smatra da će se radovi izvesti i prije zadanog roka na zadovoljstvo mještana i investitora. Tvrtka Brana ovakve tipove radova izvodi u cijeloj Hrvatskoj i zadovoljan je što je građevinski sektor ovom količinom projekata financiranih iz EU u potpunosti zaposlen.