Srijeda, 01 Kolovoz 2018 11:04

Ugovor s izvođačem vrijedan milijun kuna potpisao župan Alojz Tomašević

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NASTAVAK RADOVA NA UREĐENJU ŽUPANIJSKE PALAČE -

POŽEGA – Nakon uspješno okončanog uređenja prve faze Županijske palače, uslijedio je potpis ugovora za nastavak radova na uređenju vrijedan preko milijun kuna. Ugovor su potpisali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktor tvrtke Projekt inženjering iz Požege Krešimir Krizmanić, uz nazočnost pročelnika za financije županije Damira Jakoubeka i direktorice RRA Panora Senke Horvat koja je pripremila i drugu fazu projekta uređenja Županijske palače.

- Čast mi je i zadovoljstvo što i ovim potpisivanjem ugovora nastavljamo s privlačenjem europskih sredstava. Na dobrom smo tragu i ne zaustavljamo se na prijavljivanju novih projekata i uređenju novih zgrada i objekata, tamo gdje je naša županija osnivač, od osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne, do same naše zgrade županije. Potpisom ovog ugovora s požeškom tvrtkom Projekt inženjering, koja je prošle godine odradila i prvu fazu uređenja Županijske palače, nastavimo uređenje vijećnice, hodnika i podrumskog dijela. Na taj način želimo svima koji dolaze u ovu zgradu pokazati veličanstveno stanje objekta, vrhunsku brigu koju polažemo za ovu zgradu i da posjetitelji odnesu jednu dobru priču o našoj županiji u svijet. I ovaj ugovor pripremila je naša Panora, vrijedan 1,055 milijuna kuna, od kojih 50% sredstava daje Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, a 50% radova financira županija iz svog proračuna – istakao je župan Tomašević na potpisivanju ugovora o početku radova.IMG 1128

Kako je zgrada zaštićena kao spomenik prilikom uređenja moraju se poštovati uvjeti s Konzervatorskim odjelom za zaštitu kulturne baštine. – Posebno mi je drago što će se urediti i podrum ispod zgrade, koji je sada relativno neiskorišten, a stavit ćemo ga u funkciju gospodarskog i turističkog konteksta. U suradnji s našim TZ, turističkim agencijama možemo ovu zgradu i sam podrum iskoristiti kao turističku destinaciju i prikazati svima ovu ljepotu i našu kulturnu baštinu na koju smo posebno ponosni. Kada sve završimo očekujem i uređenje Županijske ulice da i kroz nju dično prolazimo. Prostor podruma ponudit ćemo i našim OPG-ima i vinarima da mogu predstaviti svoje proizvode, na degustaciju i prodaju – zaključio je župan Tomašević čestitajući izvođačima što su na javnom natječaju dobili ove radove. Radovi će biti završeni za 90 dana.

U trećoj fazi očekuje se nastavak radova na energetskoj učinkovitosti, obnova fasade i izmjena stolarije koja je u lošem stanju. Treća faza također se se ponuditi na sufinanciranje sredstvima europskih fondova i Fonda za energetsku učinkovitost.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska