Utorak, 31 Srpanj 2018 14:00

Krenula obećana izgradnja pješačke staze od Ovčara do Vetova

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UČENICI ĆE OVE GODINE DO ŠKOLE U VETOVU IĆI SIGURNIJE PJEŠAČKOM STAZOM -

OVČARE - Dugo očekivana i nekoliko puta u predizborno vrijeme najavljivana investicija na izgradnji pješačke staze na relaciji Ovčare – Vetovo upravo je krenula ovih dana. Na radost tamošnjih mještana, a najviše učenika koji su se svakodnevno kretali tim pravcem, ali vrlo brzom prometnicom, radovi će biti završeni do početka školske godine. Sada se rade grubi zemljani radovi, navozi kamen tucanik, postavljaju betonski rubnjaci, a na kraju ide i asfaltni sloj.

- Izgradnja ovog nogostupa nam je bila prijeko potrebna zbog naše djece koja idu u školu. Za djecu je velika opasnost kretati se i ići glavnom cestom. Kod svih načelnika i gradonačelnika je bilo uvijek u prvom planu da će se izgraditi taj nogostup, a to su bila samo obećanja. Svi su to obećavali kad su izbori i onda kad prođu nikom ništa. Eto kao što i vidite do izgradnje je došlo ali zahvaljujući sadašnjem, našem gradonačelniku Josipu Budimiru koji je svoje obećanje ispunio - rekao je Ivan Metić, predsjednik Mjesnog odbora Ovčare koji izražava veliko zadovoljstvo zbog izgradnje nogostupa.IMG 1125

Sredstva za izgradnju nogostupa osigurao je ŽUC Požeško-slavonske županije budući da se gradi uz županijsku cestu, iz sredstava redovne izgradnje. – Investicija je u vrijednosti 600 tisuća kuna, a uz normalne vremenske uvjete radovi mogu biti gotovi za dva do tri tjedna – rekao je ravnatelj Mijo Jozak.

- Sretni smo što smo dobili sprave za dječje igralište koje je također izgrađeno zahvaljujući gradu Kutjevu. Imamo u planu uz pomoć grada Kutjeva i obnoviti križ ovdje u našem mjestu. Uvjereni smo da ćemo dobiti uz nogostup i koji rasvjetni stup. Sve činimo kako bi nam bilo ljepše i ugodnije živjeti ovdje u Ovčarama u čemu nam je do sada pomagao gradonačelnik Budimir a obećanja su da će nam u našim aktivnostima i dalje pomagati u čega ne sumnjamo jer što nam je do sada obećao to je i ispunio – zaključio je Ivan Metić.

- Drago nam je da smo uz višegodišnje lobiranje uspjeli osigurati konačno gradnju ove pješačke staze, dužine nešto preko 800 metara, koja se nastavlja na pješačku stazu u naselju Vetovo i sigurno će puno povećati sigurnost prometovanja na ovom pravcu – istakao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska