Petak, 27 Srpanj 2018 15:33

Gotovo 60 milijuna kuna novih ulaganja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA - 

POŽEGA - Opća županijska bolnica u Požegi godinama je pri samom vrhu ljestvice najkvalitetnijih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Visokoj razini usluge za korisnike, uz stručno osoblje, doprinosi i kontinuirano ulaganje u opremu i razvoj radnih uvjeta.

Podsjetimo, 2011. u izgradnju i opremanje Poliklinike za internu medicinu uloženo je 7,5 milijuna kuna. Dvije godine kasnije, 2013. gotovo isti iznos utrošen je u izgradnju i uređenje objedinjenog Hitnog prijema. Značajna su ta ulaganja u najsuvremeniju opremu koja je podigla kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga posebice u Hitnom prijemu. Izvršena su ulaganja i u uređenje Odjela za hemodijalizu. Vrijednost te investicije je gotovo dva milijuna kuna, a jedna od velikih ulaganja, više od 10 milijuna kuna u 2015. godini bila  je nabavka nove magnetne rezonance, te izgradnja novog parkirališta u krugu bolnice, vrijednog 2,3 milijuna kuna. Dobar trend nastavlja se i ove godine.

Aktualan je projekt Energetske obnove bolničkih zgrada vrijedan 22 milijuna kuna u sklopu kojeg će se izvršiti uređenje fasade, izmjena svih prozora na bolnici te postavljanje LED rasvjete u svim prostorijama. Sredstva su odobrena, očekuje se potpisivanje ugovora u rujnu, a potom raspisivanje natječaja za izvođača radova.

U realizaciju kreće i gotovo 35 milijuna kuna vrijedan projekt “Zajedno do zdravlja” koji donosi izgradnju i opremanje dnevne bolnice.

Za taj je projekt završena izrada projektne dokumentacije i u tijeku je javni natječaj za izvoditelja građevinskih radova. Za izgradnju nove zgrade planirana je investicija 15 milijuna kuna dok će se u novu medicinsku opremu uložiti 20 milijuna kuna.

-Itekako me raduju nova ulaganja u našu bolnicu. Između ostalih radova ide se u izmjenu vanjske stolarije. U dijelu stare bolnice stolarija je originalna od kada je bolnica, a to je iz 1936. godine. Slijedi izmjena prozora i u novom dijelu bolnice koji su također od izgradnje, 1981. godine. Postojeća stolarija je jako loša. Postavljanjem nove postići ćemo uštedu energije, ali i veći komfor pacijenata jer kad je jači vjetar on probija kroz prozore. U cijeloj bolnici će se postaviti i nova LED rasvjeta. Što se tiče izgradnje Dnevne bolnice pri kraju je natječaj za odabir izvođača radova i trebalo bi se u rujnu početi s radovima. Ići će i izmjena stolarije u dijelu gdje je uprava bolnice koja je iz 1938. godine i jako je u lošem stanju – rekao je prof.dr.sc. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

Tekst i foto: D.K.