Četvrtak, 19 Srpanj 2018 13:08

Potpisani ugovori za izgradnju dječjeg igrališta u vrtiću i nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OPĆINI JAKŠIĆ DODIJELJENA NOVA BESPOVRATNA FINANCIJSKA SREDSTVA -

JAKŠIĆ - Uz stvaranje preduvjeta za razvoj gospodarstva na području općine Jakšić, izgradnjom Gospodarske zone, provode se i drugi projekti koji imaju za cilj poboljšati standard življenja na tom području. Za sve se to svesrdno zalaže općinski načelnik Ivica Kovačević koji prati raspisivanje EU natječaja, na njih se javlja samostalno ili s partnerima i to na one koje smatra kao prihvatljive i iskoristive odnosno za dobrobit općine Jakšić i njenih stanovnika.

Unazad kraćeg vremena realizirani su milijunski projekti i dobivena bespovratna financijska sredstva za infrastrukturne projekte. Tu se prvenstveno može navesti izgradnja nogostupa kroz naselje Eminovci i postavljanje LED rasvjete, izgradnja kanalizacije u Svetinji radovi vrijedni gotovo 1,2 milijuna kuna, početak radova na rekonstrukciji nerazvrstanih cesta ukupne duljine 3.608 metara koji su vrijedni 1,28 milijuna kuna, a “tiho” je najavljen i početak radova na izgradnji kanalizacije kroz naselje Tekić, investicija također milijunske vrijednosti.

Ovih je dana, uz još jedan ugovor, općinski načelnik Ivica Kovačević potpisao ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Odobreno je više od pola milijuna bespovratnih sredstva, a radi se o nabavi kanti za odvojeno prikupljanje otpada, po tisuću komada za odvojeno prikupljanje papira i plastike po 120 litara, te za staklo dva spremnika, a papir i plastiku po osam spremnika od 1100 litara. Bit će nabavljeno i 60 kanti za plastiku od 240 litara.

-Moramo napomenuti kako općina Jakšić u skladu s usvojenim Planom gospodarenja otpadom u suradnji s Fondom kreće u nabavu posuda za razdvajanje otpada. Želja nam je što prije našu općinu dovesti u rang razvijenijih jedinica lokalnih samouprava i po pitanju zbrinjavanja otpada. U postupku smo izrade projektne dokumentacije za reciklažno dvorište što je u konačnici naš sljedeći korak – rekao je načelnik Kovačević

Prijeko potrebni radovi na rekonstrukciji nerazvrstanih cesta, poljskih puteva, na području općine Jakšić ukupne duljine 3.608 metara ovih dana počinju u koje će se uližiti 1,28 milijun kuna.

I nije kraj ulaganjima na području općine Jakšić. Načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević potpisao je ovog tjedna u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor o sufinanciranju izgradnje dječjeg igrališta za jasličku skupinu u Dječjem vrtiću Jakšić. Vrijednost ugovora je 86.642,00 kune.

tekst: D.K.  foto: Općina Jakšić