Petak, 06 Srpanj 2018 09:35

Radovi na OŠ Dobriša Cesarić napreduju prema planu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Radovi na projektu dogradnje i nadogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“ počeli su prije više od pola godine i napreduju prema zacrtanom planu. Riječ je o projektu vrijednom više od 12 milijuna kuna koji će se provoditi u dvije faze. Prva faza izgradnje koja se trenutno provodi vrijedna je 5,6 milijuna kuna za što će biti izgrađena pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinjom i prostorom za upravu. U drugoj fazi predviđena je izgradnja nove dvodijelne dvorane. Radove izvodi zajednica ponuditelja čiji je nositelj tvrtka L-projekt d.o.o.

Gradilište je obišao gradonačelnik Darko Puljašić.

- Velike pohvale izvođaču radova i nadzoru kada je kvaliteta gradilišta i zaštite radnika u pitanju. Iskoristit ću priliku upravo na ovome mjestu istaknuti da svi oni nesposobni i ljubomorni slobodno mogu i dalje pisati kaznene prijave, prijavljivati i tužakati jer meni je to poticaj više. Ne bojim se, radim za dobrobit ove zajednice i za dobro naše djece. Mirno spavam, sve što sam napravio opet bih tako napravio. Naši sugrađani će ocijeniti tko je imao hrabrosti nakon 30-40 godina opremiti požeške škole adekvatnim uvjetima kako to požeška djeca i zaslužuju i sigurno ćemo do kraja ovog mandata sagraditi sve dvorane koje su potrebne našim osnovnim školama. – poručio je gradonačelnik Puljašić, dodavši kako je garancija na ovaj objekt 10 godina.

Svoje zadovoljstvo radovima iskazala je i ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

- Budući da se radi o projektu iz 2012. godine, bilo ga je potrebno osuvremeniti prema današnjim standardima i metodama rada, te zahtjevima učenika. U novom dijelu, osim male dvorane, bit će novi uredi, dvije učenice – informatička i kabinet za biologiju, kemiju i fiziku te jedan manji prostor koji ćemo koristiti za izbornu nastavu. U donjem dijelu nalaze se svlačionice i suvremeno opremljena kuhinja s blagavaonicom. – pojasnila je Krip.

Dovršetak prve faze očekuje se do početka nove školske godine u rujnu, nakon čega slijedi i izgradnja dvodijelne dvorane.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska