Petak, 25 Svibanj 2018 13:27

Uređenje zgrade za zavičajnu galeriju i drvoreda sa sadnicama javora

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RUŠEVO – Aktivnostima Udruge građana „Put-istina i život“ iz ovog sela traje uređenje zgrade za potrebe zavičajne galerije, a zasađene su sadnice javora tako da je Ruševo ovih dana poprimilo ljepši izgled.

Kako smo pisali razumijevanjem „Hrvatskih šuma“ iz Zagreba dobili su sadnice za drvored u Ruševu i to 20 komada javora visine oko 3 metra visine, te su ih članovi Udruge dobrovoljnim radom posadili kroz selo uz pomoć Šumarije Čaglin.

Za objekt buduće zavičajne galerije gotovo su idejni projekti koje objavljujemo. Nastavlja se akcija prikupljanja donacija za dovršetak radova na uređenju zgrade nekadašnje općine Ruševo, koja će se koristiti za aktivnosti Udruge i druge potrebe žitelja toga kraja.

-Tim aktivnostima selo će biti ljepše, kako bi mogli da pozivamo goste i ljubitelje prirode da nas posjete, kao i imanje Eko-Emić, Sovsko jezero i druge lokacije po Dilj gori gdje mogu uživati u čistoj prirodi – ističe Kruno Kaić, savjetnik Udruge „Put“.

Još su im potrebna sredstva za kupovinu susjedne kuće gdje bi izgradili i uredili parkiralište, te okoliš uz zgradu galerije, pa umoljavaju donatore i sve ljude dobre volje da ih podrže i daju donacije kako bi se nešto dobro napravilo i tako stvorili uvjeti za bolje sutra i ostanak ljudi u Slavoniji.