Utorak, 22 Svibanj 2018 09:24

Ogledno predavanje za studente Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti iz Osijeka

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PODRUČNU ŠKOLU RAJSAVAC POSJETILO 76 STUDENATA -

JAKŠIĆ – U četvrtak 17. svibnja, Područnu školu Rajsavac posjetilo je 76 studenata integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

S njima je bila profesorica Rahela Varga. U sklopu svojih kolegija Didaktike i Teorije kurikula prisustvovali su u Rajsavcu u oglednom predavanju koje je za njih održala učiteljica Marijana Andrišek, mag.prim.educ. savjetnica. Na dva školska sata s učenicima drugog i četvrtog razreda učiteljica je pokazala rad u kombiniranom razrednom odjelu, a nakon toga održala kratko predavanje o učiteljskom pozivu i temeljima rada u kombinaciji. Uslijedio je razgovor sa studentima koji su postavljali pitanja i pokazali veliko zanimanje za rad.

Na početku rada, studente je pozdravio ravnatelj škole, profesor Boško Obradović, a na pitanja studenata zajedno s učiteljicom odgovarala je i pedagoginja škole Ančica Eđed, mag. paed. savjetnica. Za domaćinsku atmosferu i pripomoć studentima brinuo je učitelj Marijan Grubešić, mag.prim.educ.

Učenicima je ovo bila prilika ugostiti studente i pokazati svoj rad i postignuća, a studentima doživjeti iskustvo neposrednog praktičnog rada na maloj većoj udaljenosti od sveučilišnih centara.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: OŠ Mladost Jakšić