Srijeda, 16 Svibanj 2018 14:14

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2,8 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAGREB - Zrno po zrno pogača. Te bi riječi trebale biti na umu svima onima koji smatraju da bespovratna sredstva nisu dobro došla za provedbu projekata i ulaganje i različite investicije na području gradova i općina. Svaka lipa i kuna je dobro došla za sufinanciranje bilo kojeg projekta i investicija.

Tim povodom na Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju pozvani su čelnici gradova i općina odnosno njihovi zamjenici. Oni su s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisali ugovore za odobrene projekte koji će uveliko biti od velikog doprinosa za razvoj lokalnih zajednica i investicija.

Općini Jakšić, koju je predstavljao zamjenik načelnika Mile Barišić, odobreno je 300 tisuća kuna za sufinanciranje kanalizacijske mreže u naselju Svetinja.

U ime grada Pleternice, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić potpisao je ugovor za sufinanciranje rekonstrukcije zgrade buduće Srednje škole Pleternice, faza II u iznosu također od 300 tisuća kuna.

Gradu Lipiku odobreno je 300 tisuća kuna za sufinanciranje pri izgradnji parkirališta uz Gradsko groblje u Lipiku, koji je ugovor s ministricom Žalac potpisao gradonačelnik Vinko Kasana.

Za modernizaciju kolnika u Zagradarskoj ulici u općini Kaptol odobreno je 200 tisuća kuna koji je ugovor o dodijeli sredstava potpisao kaptolački načelnik Mile Pavičić.

Općini Čaglin je odobreno 400 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje nove zgrade primarne zdravstvene zaštite – ambulante koju tamošnji stanovnici dugi niz godina očekuju. Ugovor je potpisao načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.

Za adaptaciju zgrade Sportskog centra u gradu Kutjevu odobreno je 300 tisuća kuna koji dokument je potpisao o dodjeli sredstava kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. Za pretpostaviti je da će sredstva dobro doći i da će ta zgrada dobiti svoj novi sjaj na još veću radost ako se tamošnji nogometni klub planira u veći rang natjecanja.

Gradu Pakracu odobreno je 400 tisuća kuna za sufinanciranje pri rekonstrukciji pješačkih staza u Prekopakri. Ugovor s ministricom je potpisala gradonačelnica Anamarija Blažević.

Za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Nurkovac – Stari Brestovac općini Brestovac koju je predstavljao Zdravko Mandić odobreno je 300 tisuća kuna.

Općini Velika odobreno je 300 tisuća kuna.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Gr.D.