Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Svibanj 2018 09:17

Organiziraju prodajni sajam „Gladnoj djeci za školski obrok“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OŠ ANTUN KANIŽLIĆ U NOVOJ 6. PO REDU HUMANITARNOJ AKCIJI  -

POŽEGA – Učenici i učitelji požeške Osnovne škole Antun Kanižlić organiziraju ponovno jednu od svojih humanitarnih akcija, u četvrtak 17. svibnja od 9 sati na školskom igralištu. Radi se o „Humanitarnom sajmu“ akciji prikupljanja sredstava prodajom proizvoda izrađenih na školskim radionicama, odjeće, obuće, ukrasnih predmeta i igračaka, kućanskih predmeta, knjiga i školskog pribora koja su donirali učenici i njihovi roditelji, velikih količina kolača koje su ispekle bake i mame, hrane i pića koje učenici sami pripremaju na sajmu i mnogo toga drugoga, što svakako, morate doći osobno da bi vidjeli. Ove godine najavljena je i Sajamska slastičarnica u kojoj će te se moći zasladiti kolačima, sladoledom, lepinjama i drugim slasticama te osvježiti sokovima i kavom.

 - Naša je Škola, šestu godinu za redom, projektom "Gladnoj djeci za školski obrok" dio ovog jednostavnog i djelotvornog rješenja za glad u svijetu te pomaže dalekim prijateljima da prežive dan i imaju veću šansu za bolju budućnost. Mnogo je truda, srca i radosti uloženo u ovaj Projekt. Sretni smo što su mnogi u našem gradu prepoznali vrijednost i dobrotvornost ovoga projekta, što su spremni na  suradnju te nam pomažu u njegovom ostvarenju i organizaciji. Pozivamo sve građane da posjete naša događanja te pomognu i podrže ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole – najavljuje koordinatorica cijele akcije Valentina Čurčić, učiteljica OŠ A. Kanižlić.

Pridružite nam se i ove godine i pomognite nam sakupiti donacije za 244 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School u Liberiji, a čiji smo ponosni donatori! Podržite naše vrijedne volontere koji već šest godina organiziraju humanitarni sajam i zajedno prikupimo donacije koje će osigurati gladnoj djeci bolju budućnost – pozivaju iz škole. - U izobilju koje nas okružuje nemojmo zaboraviti na one koji čekaju svoje Marijine obroke i priliku za obrazovanje. Još uvijek 61 milijun djece osnovnoškolske dobi ne ide u školu zbog siromaštva i gladi. Zato se veselimo Vašoj nesebičnoj podršci i ove godine.

Prošle godine na 5. Humanitarnom sajmu i drugim akcijama OŠ Antun Kanižlić je prikupila 26.800 kuna za gladnu djecu Marijinih obroka i time hranila 224 djece godinu dana.

Marijini obroci dio su međunarodnog globalnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osiguravaju svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Tijekom 2017. godine nesebično ste donirali i podržavali humanitarnu organizaciju koja, zahvaljujući Vama, danas hrani više od 1.250.000 gladne djece u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta. Činili ste mala djela ljubavi i mi Vam na tome od srca zahvaljujemo.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska