Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 10:54

Župan Tomašević nije otpustio čistačicu jer ona nikada nije ni radila u Domu zdravlja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VALENTINA ERAK BILA JE ZAPOSLENICA SERVISA ZA ČIŠĆENJE KOJI JE IZMEĐU OSTALOG ČISTIO I DOM ZDRAVLJA U POŽEGI -

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević zbog mnoštvo objeda i laži, te potpuno netočnih informacija koje su pokrenuli i objavljivali neki mediji, sazvao je tiskovnu konferenciju i iznio činjenice, koje vijest oko otpuštanja čistačice stavljaju u sasvim drugi odnos. Nije imao do sada običaj reagirati na medijske napise, ali sada mora izaći u javnost radi iznošenja istine. Pojedinci i mediji koji su to iznosili sigurno nisu željeli dobro ovoj Požeško-slavonskoj županiji, nego samo napraviti aferu i tamo gdje je nema.

Na medijsku hajku koja se vrši desetak proteklih dana moram reagirati, istakao je župan Tomašević i istaći: - Župan Tomašević nije otpustio čistačicu Valentinu Eraković iz Doma zdravlja požeško-slavonske županije, ustanove kojoj je osnivač Požeško-slavonska županija, jednostavno jer ona nije nikada niti radila u Domu zdravlja. Valentina Eraković bila je zaposlenica servisa za čišćenje Slavonija servis, koji je imao ugovor s Domom zdravlja o čišćenju prostorija i na tim poslovima je ona radila. Dom zdravlja je zbog ušteda od gotovo 200 tisuća kuna odlučio da će ubuduće sam organizirati čišćenje prostorija sa svojim osobljem, dobio odobrenje nadležnog ministarstva za otvaranje radnih mjesta i raspisao natječaj za zapošljavanje dvije čistačice. Na natječaj se javilo više kandidata, pa i imenovana gospođa Eraković, no ona je u to vrijeme još bila zaposlena osoba, a prioritet pri zapošljavanju imale su nezaposlene osobe, one koje su to potkrijepile potvrdom o nezaposlenosti. Zaposlena je nezaposlena osoba, supruga hrvatskog branitelja – rekao je župan Tomašević dodajući da su s vlasnikom servisa bili u pregovorima i on je bio voljan gospođu Eraković zadržati i pronaći joj posao na drugom mjestu u Požegi u istom servisu. Direktor tvrtke Slavonija servis joj je ponudio radno mjesto u Požegi, no ona je odbila jer je istakla da je riješila svoj posao.

- Moj posao u ovoj županiji temelji se na razvoju i suradnji, dobrobiti ove županije, brizi kako privući europske projekte i tako će biti i ubuduće dok god ja jesam župan. Možda neki drugačije misle, ali sačekat će malo. Tko se želi baviti politikom, postoje za to izbori, pobijede i dobiju svoje mjesto – dodao je župan Tomašević na kraju o čestim pitanjima hoće li dati ostavku na mjesto župana.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska