Utorak, 24 Travanj 2018 10:20

Prvo šestomjesečno izvješće o radu gradonačelnika Puljašića usvojeno bez komentara

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

8. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGA -

POŽEGA - Osma sjednica Gradskog vijeća grada Požege imala je znakovitih 8 točaka dnevnog reda koje su vijećnici u vrlo kratkom vremenu, bez velikih i oštrih diskusija većinom glasova i usvojili. I ovoga puta vijećnici nisu bilo kompletni, od 21. vijećnika nazočilo je samo 15 vijećnika, neki opravdano zbog bolesti, a neke nemamo čast vidjeti duže vremena. Možda bi ih trebalo podsjetiti da su ih građani grada Požege koji su dali glas za njih mislili da će ih oni zastupati u tom najvećem gradskom tijelu odlučivanja, a ne da će njihovo mjesto uvijek biti prazno. Ako im već smeta što nisu u većini da mogu nametnuti svoju odluku trebaju bar svojim prijedlozima sudjelovati u radu. Neki nisu došli niti na svečanu sjednicu u povodu Dana grada, kada se ne odlučuje, pa o tome više ne treba trošiti riječi, samo dodati da oni koji su za njih glasali, kao da su bacili svoj glas u Orljavu i poslali ga u Crno more.

Postavljena su i samo tri vijećnička pitanja i to iz oporbenog SDP-a, vijećnice marina Mirković i Tamara Puač. Zanimalo ih je da li i grad Požega, kao i neki gradovi u Hrvatskoj može postaviti koju pametnu klupu sa punjačima za mobitele i free WI-Fijem, dali je onda Odluka om postavljanju podesta na terase kafića povučena ili nije, jer Rješenja o tome požeški ugostitelji nisu dobili. Pitale su i kada će se nastaviti radovi na uređenju i preostalog dijela pješačke zone. Gradonačelnik Darko Puljašić im je obećao dostaviti „pisane odgovore“. Ostalih 13 nazočnih vijećnika nije imalo pitanja za gradonačelnika Puljašića.

Nakon što je jednoglasno usvojen prijedlog Zaključka o korištenju proračunske zalihe za prva tri mjeseca ove godine, bez veće rasprave prihvaćena su i izvješća o realizaciji programa javnih potreba za 2017. godinu u socijalnoj skrbi, sportu, turizmu i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Među točkama dnevnog reda našlo se i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine. - Sva planirana sredstava su utrošena te nije bilo nikakvog probijanja proračuna što je uistinu pohvalno, pogotovo za naš Upravni odjel za financije. Mogu dati naglasak na to da smo u prvih šest mjeseci primili 932 osobe na razgovor, imali smo preko 259 aktivnosti, a naše službene web stranice mjesečno posjećuje preko 120 tisuća posjetitelja. Bili smo u bližoj i daljoj okolici Hrvatske, ostvarivali kontakte s gradovima – prijateljima, susreli se s prijateljima iz Azerbejdžana, Ukrajine, Gruzije, Srbije, s ljudima koji naš grad i Veleučilište vide kao izlaz prema zapadu i time smo posebno zadovoljni. – rekao je gradonačelnik Puljašić. Izvješće je usvojeno većinom glasova gradskih vijećnika.

Kao posljednja točka dnevnog reda našao se Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Požege. U Savjet mladih Grada Požege, Gradsko vijeće Grada Požege bira devet članova i njihove zamjenike, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, na mandat od tri godine. Prijedlozi kandidatura za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike, dostavljaju se, Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Požege, Trg Sv. Trojstva kbr. 1, 34000 Požega, s naznakom „Prijedlog kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Požege“, u roku petnaest dana od dana objave poziva na web stranici Grada Požege odnosno u lokalnom tjedniku Kronika požeško-slavonska.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska