Utorak, 24 Travanj 2018 09:36

Radimo sve da poboljšamo uvjete rada u Domu zdravlja, a pacijenti šalju anonimne prijave u Zagreb

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT DOM ZDRAVLJA – CENTAR ZDRAVLJA KRENUO U REALIZACIJU GRAĐEVINSKOG DIJELA -

POŽEGA – Dom zdravlja Požeško-slavonske županije dobio je EU projekt pod nazivom Dom zdravlja – Centar zdravlja vrijedan 5,8 milijuna kuna te sufinanciranje Požeško-slavonske županije. Projekt se IMG 5946provodi u dvije faze, a upravo su u tijeku građevinski radovi koji se izvode na četiri lokacije na području županije u objektima Doma zdravlja. Zgrada je izgrađena 1975. godine i nije do sada obnavljana, pa su ti radovi bili nužni da bi se podigao zdravstveni standard za sve, pacijente i zdravstvene djelatnike. Svakako da ima prašine, buke, rada nekih strojeva i majstora, no izvođači radova rade čak i vikendom da bi se posao napravio što prije, te da što manje smetaju radu ordinacija i pacijentima koji dolaze u liječničke ordinacije.

- Nakon ovih radova na izmjeni vanjske stolarije i uređenja sanitarnih čvorova, kompletnog unutrašnjeg uređenja naši korisnici dobit će puno bolje uvjete boravka u tim prostorima, liječničke IMG 5950ordinacije puno bolje uvjete rada, svi ekonomski isplativije poslovanje sa znatnim uštedama energije i očekivali smo da će pacijenti imati razumijevanja za ovo kratko vrijeme dok traju radovi. No dobili smo nekoliko anonimnih prijava Ministarstvo zdravstva u Zagrebu, u kojima nas pacijenti optužuju da je prašnjavo, da u toaletu nema školjke, a morala je biti izvađena da bi se mogla staviti nova. Prozore smo morali izvaditi da bi stavili nove, neke ordinacije se u potpunosti uređuju da bi bile nove – požalio nam se ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki, koji je pozvao i pacijente i zdravstvene djelatnike na strpljenje, jer će radovi biti završeni do kraja svibnja. Radovi se ne rade u cijeloj zgradi nego u etapama po katovima, tako da dio ordinacija uvijek nesmetano radi, a tamo gdje se baš izvode radove, treba biti malo strpljiv na zadovoljstvo svih.

IMG 5952Radovi se trenutno izvode na drugom katu Doma zdravlja u Požegi u ulici Matije Gubca, u zgradi u Industrijskoj ulici, u Školskom dispanzeru u Vukovarskoj ulici te u Domu zdravlja u Velikoj. - Anonimne prijave i predstavke nisu potrebne jer ako želimo boljitak, moramo nešto i “pregurati”, a dio zamišljenog ne može se ostvariti bez građevinskih radova za koje smo dobili sredstva Europske unije. Ne možemo napraviti novi sanitarni čvor i staviti nove školjke, ako ne odstranimo stare – čemu onda predstavke kako nema WC školjki u ambulanti? Žao mi je, ali riječ je o puno poslova i sve će to vrlo kratko trajati istakao je ravnatelj Višaticki uz zahvalu koncesionarima i djelatnicima koji ipak u većini, strpljivo podnose privremene okolnosti, a ostale zamolio za dodatno strpljenje.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska