Breadcrumbs

Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 15:03

Odluke o programima javnih potreba u kulturi, odgoju, obrazovanju, sportu,socijalnoj skrbi i turizmu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJAVLJENA 8. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGE -

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Marijem Pilonom i Ferdinandom Trohom održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je najavio nadolazeću 8. sjednicu Gradskog vijeća Grada Požege koja će se održati u ponedjeljak, 23. travnja s početkom u 16 sati.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege naći će se sedam točaka dnevnog reda. Tako će gradski vijećnici raspravljati o korištenju proračunske zalihe za prva tri mjeseca ove godine, izvješću o radu Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine te o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi, odgoju i obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi i turizmu u Gradu Požegi za 2017. godinu.

- Ono što želim naglasiti je suradnja s našim sugrađanima. U prvih šest mjeseci obavili smo razgovore s više od 900 ljudi i ako ovako nastavimo vjerujem da ćemo do kraja mandata razgovarati s trećinom naših sugrađana. Naše službene stranice, koje su ažurne i transparentne, mjesečno posjeti više od 100 tisuća ljudi, što je također važno. Posebno sam zadovoljan svakodnevnim susretima s našim gospodarstvenicima. Naša su im vrata uvijek otvorena i uistinu kvalitetno i dobro surađujemo. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Vandali ponovno uništavaju gradsku imovinu

Gradonačelnik Puljašić je ponovno apelirao na građane da se više povede računa o čuvanju gradske imovine, jer evo ponovno su uništeni neki objekti na šetnici uz Orljavu, kocke sa šetnice se bacaju uokolo, a uništene su i neke klupe i ograda na Starom gradu. – To je sve stavljeno upravo zbog građana, klupe za njihov odmor, a ograde za njihovu sigurnost. Sve je to financirano iz proračuna grada Požega i služi svim građanima. Zašto da novac izdvajamo stalno za popravke uništenog, kada bi ga mogli iskoristiti za nova uređenja. Apeliram još jednom na građane da čuvaju gradsku imovinu, te da slobodno prijave one koji tu imovinu uništavaju, jer će grad povesti posebnu borbu protiv vandala i uništavanja sve imovine – ističe Puljašić, koji najavljuje akcije za hvatanje vandala na djelu ali i postavljanje video nadzora koji će otkriti tko su vandali u našoj sredini. Samo jedno staklo na krovu knjižnice košta desetak tisuća kuna, a neodgovorni bacaju kamenje i boce od popijenog pića. Zašto te novce ne bismo iskoristili za nešto novo, neko novo uređenje.