Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Travanj 2018 11:11

Načelniku općine Brestovac Zdravku Mandiću dodijeljena povelja Udruge općina RH

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

REDOVITA SJEDNICA SKUPŠTINE OPĆINA U RH -

PLITVIČKA JEZERA – Na redovitoj sjednici Skupštine općina u Republici Hrvatskoj koja se održala u kongresnoj dvorani hotela Jezero na Plitvičkim Jezerima sudjelovali su i čelnici lokalnih jedinica samouprava u Požeško-slavonskoj županiji, općinski načelnici Brestovca, Velike, Kaptola, Jakšića i Čaglina, Zdravko Mandić, Vlado Boban, Mile Pavičić, Ivica Kovačević, i Dalibor Bardač.

Između ostalog na radnom dijelu sjednici dodijeljene su povelje načelnicima općina koji su u sedmom mandatu. Među njima je bio i načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić koji je na lokalnim izborima u svibnju prošle godine preuzeo čelno mjesto u općini u sedmom mandatu, koji je kao takav jedini u Požeško-slavonskoj županiji.

Za općinu Brestovac koju često nazivaju kolijevkom i najsnažnijom utvrdom HDZ-a na požeško-slavonskom području neki su na početku devedesetih znali reći da je to stranka opasnih namjera i Tuđmanova paravojska. Upravo tih godina, 1993. godine za načelnika općine izabran je Zdravko Mandić tada najmlađi u Hrvatskoj na toj funkciji koji je na čelu te općine sve do danas.received 2136153563314021

Na predizbornom skupu HDZ-a za općinu Brestovac prošle godine predsjednik te Općinske organizacije najavio je kako Zdravko Mandić u krilu HDZ-a ulazi u sedmi mandat što se u konačnici i obistinilo.

- Gle čuda, nakon 24 godine gospodin Mandić u krilu Hrvatske demokratske zajednice za dva tjedna ulazi u svoj sedmi mandat. Gospodo, sedmi mandat! Znate što znači sedam mandata puta četiri godine? Trebate osvojiti jedan, dva, tri, trebate ostati na vrhu. A zašto je to tako? Zbog toga što HDZ i općina Brestovac rade u kontinuitetu, ne radi se od izbora do izbora. Kampanja se vodi od izbora do izbora. Ove godine polažemo račune za 24 godine jer povjerenje koje smo stekli u proteklom razdoblju da dobijemo ovakav broj glasova, da uspijemo održati vlast na razini ove naše općine, daje nam pravo i zalog da ovdje pred vama mogu slobodno ustvrditi kako je Brestovac najtvrđa utvrda HDZ-a u našoj županiji. Tako je bilo, tako će biti i tako će ostati, dok budemo radili na ovakav način – rekao je tada na predizbornom skupu između ostalog u pozdravnom govoru Jozo Buće predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, danas zamjenik načelnika općine.

Na svojstven se način načelnik Mandić predstavio kada je tražio povjerenje svojih sumještana za ulazak u sedmi mandat usporedivši prvi proračun općine, 1993. godine koji je bio 400 tisuća kuna, a danas gotovo sedma milijuna kuna.

Nama ništa drugo ne preostaje već čestitati općinskom načelniku Brestovca Zdravku Mandiću i poželjeti mu još jedan uz obvezu da kao i prethodne obavlja odgovorno.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Zv.T.