Breadcrumbs

Utorak, 10 Travanj 2018 20:44

Održane edukacije na temu „Horizontalne teme“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA „ZAJEDNO DO RAZVOJA“ REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - U organizaciji Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., 9. travnja 2018. godine, organizirane su edukacije na temu „Horizontalne teme“ u sklopu provedbe projekta „Zajedno do razvoja“ .

Ovim predavanjem uspješno je završena jedna od projektnih aktivnosti koje imaju za cilj jačanje općih kapaciteta potrebnih za uspješnu pripremu i provedbu projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova. Polaznici, djelatnici jedinica lokalne samouprave i drugih javnopravnih tijela su se kroz teoriju i praktični rad upoznali sa svim fazama planiranja, pisanja i provedbe projekata. Kroz proteklih godinu dana, koliko su edukacije trajale, sudjelovalo je stotinjak osoba, koje su stečenim znanjima izuzetno zadovoljne, što jamči da će stečena znanja i iskustvo uspješno primijeniti u apliciranju na predstojeće natječaje te time doprinijeti ostvarenju ciljeva projekta „Zajedno do razvoja“.

Podsjetimo, svrha projekta „Zajedno do razvoja“ je jačanje općih kapaciteta potrebnih za uspješnu pripremu i provedbu projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, te pružanje direktne podrške za pripremu konkretnih projekata za financiranje iz ESI fondova, s ciljem ostvarivanja više razine regionalnog razvoja Požeško-slavonske županije.

Projekt je financiran iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1.479.090,61 kunu, od kojih bespovratna sredstva iznose 85%.