Četvrtak, 29 Ožujak 2018 13:36

Priopćenje ravnateljice OŠ Dobriša Cesarić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VERBALNI SUKOB DVIJE UČITELJICE RAZREDNE NASTAVE -

POŽEGA – Na adresu naše redakcije stiglo je priopćenje ravnateljice OŠ Dobriša Cesarić Zvjezdane Krip, prof., vezano za incident koji se dogodio jučer u prostorijama škole te ga objavljujemo u cijelosti.

- U vezi sa incidentom koji se dogodio u prostoru škole dana 28. ožujka 2018. godine, a o kojem je Policijska uprava Požeško - slavonska izvijestila medije obavještavam Vas o sljedećem:

PRIOPĆENJE ZA MEDIJEPod odmorom nakon četvrtog sata u prostoru školske zbornice došlo je do verbalnog sukoba između dvije učiteljice razredne nastave. Jedna od njih se željela maknuti i prekinuti verbalni sukob, te je krenula prema vratima zbornice,na što joj je druga zapriječila izlazak iz prostorije i pri tome je došlo do fizičkog kontakta rukama jer su istodobno uhvatile za kvaku na vratima. Nakon kratkotrajnog naguravanja učiteljica je izašla iz zbornice, a ona druga je upotrijebila ružnu riječ vičući za njom. Za vrijeme incidenta u zbornici je bilo više učitelja koji su svjedočili navedenom događaju. Nakon toga učitelji su pozvali mene u zbornicu i ispričali mi o tom događaju. Učiteljica koja je bila napadnuta osjećala se loše , te sam je pratnji dva učitelja uputila na hitnu pomoć. Nakon savjeta iz Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvana je policija na postupanje. Njihovo postupanje završilo je oko 15,00 sati, a izvještaj o provedenom , možemo dići sami u Policijskoj postaji, tek 03. travnja 2018. godine. Slijedi postupanje u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi – stoji u priopćenju koje potpisuje ravnateljica škole Zvjezdana Krip, prof.

Tekst/foto: OŠ Dobriša Cesarić