Nedjelja, 16 Rujan 2012 13:57

Uskoro nova šetnica uz Orljavu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U GRADNJI DVA PJEŠAČKA MOSTA -

POŽEGA – Ovih dana Požežani rado zastaju i gledaju kako napreduje gradnja pješačkog mosta na Orljavi, koji će povezati Park kraj Orljave i zelene površine, te olakšati i svakodnevnim pješacima sa naselja Sajmište i dijela preko Orljave koji dolaze u centar grada. Radovi dobro napreduju a grad u tu investiciju ulaže oko 600 tisuća kuna.

Drugi most gradi se na Veličanki na njenom ušću u Orljavu i bit će dio dugačke šetnice i najkraćeg prolaza za brojne učenike od Autobusnog i Željezničkog kolodvora prema četiri srednje škole. Time će se rasteretiti Osječka ulica i brojni pješački prijelazi na raskrižjima kojima tisuće učenika u prolazu zaustavlja i zagušuje promet. Na taj način oni će kraće ali i znatno sigurnije kroz prirodu uređenom šetnicom dolaziti do škole. Radovi na mostu i šetnici dobro napreduju, osim na samom početku gdje jedna od vlasnica dvije kuće još nije dala svoju privolu da se uz njenu parcelu gradi šetnica. Grad je za ovu investiciju izdvojio oko 1,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja građevinske sezone.

U konačnici je na kraju ove pješačke staze predviđen pothodnik ispod Osječke ulice čime bi se osigurala potpuna sigurnost učenika i pješaka, te poboljšala protočnost Osječke ulice, no za sada grad traži izvor sredstava za financiranje pothodnika, koje je po proračuna Hrvatskih cesta oko 4,5 milijuna kuna – kaže gradonačelnik Zdravko Ronko koji je optimističan i oko ovog rješenja.