Utorak, 20 Ožujak 2018 11:29

Na Svečanoj sjednici nagrađeni zaslužni pojedinci i udruge

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽEN DAN GRADA PAKRACA I BLAGDAN ZAŠTITNIKA SV. JOSIPA -

PAKRAC – Grad Pakrac obilježio je svoj Dan, te blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i Svečanom sjednicom koja je održana u kino dvorani Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman. Sjednici su nazočili uz vijećnike Gradskog vijeća brojni gosti i uzvanici, veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj Juraj Priputen, saborski zastupnik Franjo Lucić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, izaslanstva prijateljskih gradova iz Slovačke: Dolny Kubina, Revuca, Jasenove, Općine Dobretići (BiH), općina Konavle i Blata,načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i općina Požeško-slavonske županije, predstavnici pakračkih ustanova, tvrtki, vjerskog, kulturnog i društvenog života, predstavnici udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata i ostalih udruga.

Gradonačelnica Anamarija Blažević upoznala je sve nazočne s prošlogodišnjim ostvarenjima i uspjesima u razvoju grada Pakraca, posebno s izvršenim ili ugovorenim projektima u iznosu od 385 milijuna kuna.

Svečana sjednica uvijek je i prilika da Grad Pakrac nagradi istaknute pojedince, kolektive i udruge koji su doprinijeli ukupnom razvoju grada, a ove godine predsjednik gradskog vijeća Miroslav Ivančić i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević uručili su nagrade slijedećima:  Zlatnu plaketu „Grb Grada Pakraca“ Vladimir Tessari za područje drugih društvenih djelatnosti, prof. dr. sc. Veljko Đorđević, prof. dr. sc. Marijana Braš, dr. sc. Jadranka Pavić i Vlado Čutura za područje zdravstva i socijalne skrbi a Zdravko Andabak za područje obrane i sigurnosti.
Pečat Grada Pakraca je uručen Moto klubu „Vitezovi tame“ Pakrac i Udruzi maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“.

U ime nagrađenih zahvalila se psihijatrica i predstojnica Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb i docentica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Marijana Braš. Svečanu sjednicu uveličali su Tamburaški orkestar Pakrac, mlada solistica Staša Kukić, solista Kristijan Kostić i vokalno sastav Contese.