Četvrtak, 22 Veljača 2018 09:57

Zajedno do razvoja i ESI fondova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RRA „PANORA“ ORGANIZIRA EDUKACIJE ZA PROJEKTE -

POŽEGA - U organizaciji Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., organizirane su dvodnevne edukacije u sklopu provedbe projekta „Zajedno do razvoja“. Nastavak je to drugog ciklusa edukacija, u sklopu provedbe navedenog projekta, a prve edukacije novog ciklusa održane su krajem siječnja.

Kroz nekoliko narednih mjeseci nastavit će se s edukativnim radionicama kako za djelatnike jedinica lokalne i regionalne samouprave te drugih javnopravnih tijela, tako i za širu javnost.

- U protekloj godini, kroz prvi edukacijski ciklus, održano je 5 tematskih radionica, od kojih su neke trajale i više dana. Na edukacijama je sudjelovalo stotinjak osoba, djelatnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te drugih javnopravnih tijela, koji su stečenim znanjima izuzetno zadovoljni, što jamči da će svoja znanja i iskustvo moći primijeniti u apliciranju na predstojeće natječaje - istakla je Senka Horvat, direktorica Panore.

Cilj edukacija koje se provode u sklopu projekta jest jačanje općih kapaciteta potrebnih za uspješnu pripremu i provedbu projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova. Polaznici, djelatnici jedinica lokalne samouprave i drugih javnopravnih tijela, će se kroz teoriju i praktični rad upoznati s vještinama i izazovima upravljanja projektnim ciklusom, radom u projektnim timovima, razradom projektnih ideja, provedbom projekata, financijskim upravljanjem i kontrolom provedbe projekata.

Svrha projekta „Zajedno do razvoja“ je jačanje općih kapaciteta potrebnih za uspješnu pripremu i provedbu projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, te pružanje direktne podrške za pripremu konkretnih projekata za financiranje iz ESI fondova, s ciljem ostvarivanja više razine regionalnog razvoja Požeško-slavonske županije.

Projekt je financiran iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1,47 milijuna kuna, od kojih bespovratna sredstva iznose 85%.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska