Utorak, 20 Veljača 2018 14:08

Projekt „Dom zdravlja - centar zdravlja“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

EUROPSKIM NOVCEM DO UNAPRJEĐENJA KVALITETE PRUŽANJA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE -

POŽEGA – Požeško-slavonska županija kao osnivač Doma zdravlja nositelj je novog velikog projekta za unaprjeđenje kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite na području cijele županije. Kroz ulaganje u infrastrukturu i opremu pružatelja primarne zdravstvene zaštite, Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i njihovih IMG 3686koncesionara radovi i opremanje u vrijednosti 5,85 milijuna kuna poboljšat će se uvjeti u ukupno 6 objekata Doma zdravlja, Velika, Požega, Pakrac, Lipik i dvije lokacije u Požegi. Projekt traje 30 mjeseci a bespovratna sredstva iznose gotovo 5 milijuna kuna uz sufinanciranje županije kao osnivača od 15% sredstava ili 876 tisuća kuna.

Infrastrukturnim radovima i novom medicinsko-tehničkom opremom zdravstvenim radnicima će se osigurati primjereni uvjeti rada a pacijentima pružiti kvalitetnija primarna zdravstvena zaštita sa mogućnosti više dijagnostičko-terapijskih postupaka. Provedbom svih aktivnosti ovog projekta uvest će se 61 nova usluga u ordinacija primarne zdravstvene zaštite te će se smanjiti broj upućivanja u bolnice za 15%. Pomoći će se u promicanju ravnopravnosti i nediskriminaciji boljom pristupačnosti zdravstvenih usluga svim kategorijama stanovnika, horizontalnim uređenjem pristupa i ploča na Brailleovom pismu – istakao je ravnatelj Doma zdravlja, Marijan Višaticki koji je dodao da je glavna zgrada Doma zdravlja izgrađena 1975. godine, a neke zgrade su i starije.

Izuzetno zadovoljan bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, što je projekt ušao u fazu potpisivanja ugovora sa izvođačima radova i isporučiteljima opreme. – Ovaj projekt je također pripremila naša Regionalna razvojna agencija Panora a ovaj projekt je važan za razvoj standarda našeg zdravstva. Uz energetsku učinkovitost IMG 3691i obnovu objekata proces se nastavlja nabavkom nove opreme. Ovakav i sličan projekt mi nastavljamo i na Općoj županijskoj bolnici Požega, također uz energetsku obnovu i proširenje nekih odjela, prvenstveno pedijatrije. Pripremamo takav projekt i za bolnicu u Pakracu, a nastavljamo i sa obnovom naših škola – rekao je župan Tomašević, koji je ponosan na sve djelatnike i Panoru koji su pripremili ove projekte.

Župan Tomašević potpisao je ugovor s Igorom Starčevićem, direktorom tvrtke Projekt inženjering iz Požege koja će izvoditi građevinske radove i Zdenkom Ivekovićem direktorom tvrtke Festta iz Zagreba koja je certificirani isporučitelj medicinske opreme i namještaja za zdravstvo.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska