Utorak, 11 Rujan 2012 20:29

Nova infrastrukturna uređenja mjesta Drškovci

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ODRŽAN ZBOR GRAĐANA U DRŠKOVCIMA -

DRŠKOVCI –Jedno od naselja s područja grada Požege u kojem je prijašnjih godina na komunalnom uređenju i osnovnoj infrastrukturi puno napravljeno. Danas Mjesni odbor vode članovi SDP-a, a pretežno su i u prošlom mandatu sudjelovali u radu Mjesnog odbora. Prošle godine izgrađen je vodovod i kanalizacija u gornjem dijelu naselja, uređen je društveni dom i asfaltirano parkiralište oko doma, izgrađeno dječje igralište i sportski tereni.

- Kupili smo jednu parcelu za proširenje groblja vlastitim sredstvima, potrebno ju je raskrčiti jer je jako zarasla i onda ograditi. Na dječjem igralištu treba ugraditi ljuljačke za malu djecu, jer imamo samo one na lancu za veću djecu, a potrebno je igralište i ograditi. U domu smo izvršili proširenje doma i trebali bi nabaviti dodatnog suđa da imamo za 150 osoba – istakao je problematiku Željko Begović, predsjednik MO, dodajući da su članovi mjesnog odbora ostavili politiku po strani i žele raditi samo za dobrobit naselja. Dobrom suradnjom s gradom Požegom i u prošlom mandatu puno je učinjeno na dobrobit stanovnika, a uspješan rad očekuju i u ovom mandatu. Posebno se zahvalio na potpori koju ima od gradonačelnika Zdravka Ronka u svim planovima i akcijama Mjesnog odbora.

Plan za ovo naredno razdoblje gradonačelnik Ronko je saslušao, a posebno i pojedinačne prijedloge građana, ocijenio ih kao realne i izvedive, te obećao da će se planovi Mjesnog odbora izvršiti. Znači uređenje groblja u koje spada i ograda za novi dio groblja, te asfaltiranje staze kroz groblje, ograđivanje dječjeg igrališta, uređenje boćališta bit će izvršeno još ove godine. U narednom razdoblju potrebno je pokrenuti postupak za legalizaciju društvenog doma, izraditi nadstrešnica ispred doma, te potrebnu katastarsku izmjeru zemljišta. Obnova asfalta kroz selo, uređenje bankina i kanala svakako će morati pričekati slijedeću godinu, istakao je gradonačelnik Ronko, zadovoljan što će se i ove godine u Drškovcima raditi na poboljšanju uvjeta života.