Utorak, 16 Siječanj 2018 09:49

Započeli radovi na Poduzetničkom inkubatoru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Započeli su radovi na izgradnji zgrade Poduzetničkog inkubatora, u Industrijskoj ulici u Požegi. Riječ je o provedbi projekta, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Trajanje projekta je 18 mjeseci. Projekt završava 1. ožujka 2019, a ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 HRK, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.400.054,70 HRK. 

Nositelj projekta je Grad Požega. Partneri na projektu su, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora i Grad Kutjevo.
Osim partnera, sudjeluje i 6 suradnika, 5 iz znanstveno-nastavnog sektora (Veleučilište u Požegi, Ekonomska škola, Tehnička škola, Obrtnička, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege i 1 jedinica lokalne samouprave – Općina Velika. Navedeni suradnici osim što imaju iskustva u provedbi projekata, ujedno su i potencijalni korisnici usluga Poduzetničkog inkubatora, tu se misli na učenike i studente.
Ciljevi projekta jesu, pružiti poduzetnicima i ulagačima , modernu, sigurnu poslovnu infrastrukturu za započinjanje i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište, kao i omogućiti efikasnu institucionalnu podršku u fazi predinkubacije i inkubacije.
Poduzetnički inkubator će raspolagati sa 4 proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, 10 opremljenih uredskih prostorija, 3 coworking prostorije s pratećom opremom koje će omogućiti zajednički rad stanara. Predviđene su i konferencijska i edukacijska dvorana, obje opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom.
- Po završetku gradnje i opremanja, inkubator će moći primiti sve zainteresirane poduzetnike početnike, ali i postojeće poduzetnike, investitore, kojima će se omogućiti najam po povoljnijim uvjetima, niz pratećih usluga kao što su savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja i sl. intelektualne i stručne usluge - izjavila je voditeljica projekta, Mirjana Gunčević.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj