Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Siječanj 2018 13:26

Grad Požega zapošljava 40 žena koje će biti pomoć starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju i to za najmanje 160 korisnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Grad Požega je 1. prosinca 2017. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu do 5.476.839,44 kn pod nazivom „PUK40“ (akronim od „Pomoć U Kući“, dok 40 simbolizira broj osoba pripadnica ciljne skupine). Jedna od aktivnosti je zapošljavanje 40 žena s područja grada koje će biti pomoć i podrška starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju i to za najmanje 160 korisnika. Upravni odjel za europske integracije Grada Požege poziva sve zainteresirane žene koje su u evidenciji HZZ-a da posjete web stranicu www.pozega.hr ili www.hzz.hr te se prijave za radno mjesto „Radnica za pomoć u kući“.

Svaka zaposlena žena će obavljati poslove pomaganja u kućanstvu, pružati podršku, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, za najmanje četiri krajnja korisnika. Sve navedeno će rezultirati osnaživanjem i unapređenjem radnog potencijala ciljne skupine što će posljedično smanjiti nezaposlenost i rizik od siromaštva, a ujedno i potaknuti socijalnu uključenosti i poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika. Formiranoj ciljnoj skupini od 40 žena, pripadnica ranjivih skupina će tijekom provedbe biti omogućeno dodatno obrazovanje. Po završetku programa osposobljavanja polaznice će dobiti uvjerenje o osposobljenosti te će na taj način ujedno i postati konkurentnije na tržištu rada.

Projekt u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Grad Požega je nositelj projekta te ga provodi u suradnji s partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Požega, Centar za socijalnu skrb Požega, Dom za starije i nemoćne osobe Požega. Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.

Tekst/foto: Grad Požega