Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Siječanj 2018 10:14

HGSS stanica Požega uskoro u novo uređenom prostoru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKU INVESTICIJU HGSS-a POTPOMOGAO GRAD POŽEGA  -

POŽEGA – Niz godina HGSS stanica Požega i članovi nalaze se kao podstanari u neuvjetnim prostorima koje ova služba, članovi i oprema koju trebaju u intervencijama trebaju. Trenutno na raspolaganju imaju 50 kvadrata prostora u jednom atomskom skloništu u vlasništvu grada Požega, što je uglavnom nedostatno za svu opremu, a neuvjetno je posebno kada odlaze na hitne intervencije spašavanja, potrage, jer ne mogu brzo doći do potrebne opreme. Još 2016. godine dobili su prostor bivše vojarne od Ministarstva državne imovine na korištenje, koji sada uređuju, koji je prostor u prizemlju zgrade i veličinom od preko 200 kvadrata zadovoljavat će potrebe službe spašavanja. Prostor se nalazi u ulici Hrvatskih branitelja, odakle vrlo brzo mogu izaći na intervencije, što je za HGSS nekada od izuzetne važnosti.

 - Od naše centrale HGSS dobili smo u dva navrata oko 370 tisuća kuna za adaptaciju i uređenje, od kojih smo do sada u građevinske radove uložili oko 300 tisuća kuna. Trenutno se postavljaju podne i zidne pločice, ugrađena je vanjska stolarija, sve ožbukano i uređeno, predstoji unutarnja stolarija i namještaj. Za sada su nam na naše molbe za pomoć od svih jedinica lokalne samouprave odgovorili iz grada Požega i pomogli s 40 tisuća kuna, s kojim sredstvima smo ugradili centralno grijanje u cijelom prostoru. Molim i dalje ostale jedinice lokalne samouprave da nam pomognu da u ovoj 2018. godini uspijemo završiti adaptaciju prostora i preseliti, tako da 2019. godinu u kojoj obilježavamo veliki jubilej, 50 godina postojanja i rada HGSS stanice Požega – istakao je Josip Kraker, pročelnik službe za spašavanje HGSS stanice Požega.

HGSS stanica Požega ima oko 30 članova od kojih je oko 15 s područja grada Požege, a djeluju osim na području Požeštine i Požeško-slavonske županije na cijelom području RH po pozivu i potrebama koje se iskažu prema HGSS. Najveći dio članova je stručno obučen i konstantno se educiraju i odlaze na usavršavanja i seminare, a svoju spremnost konstantno uvježbavaju, pa i pokazuju u zajedničkim i združenim vježbama sa ostalim službama zaštite i spašavanja, od civilne zaštite, vatrogastva, hitne pomoći, crvenog križa i dr.

 - Čestitam članovima HGSS na dosadašnjem radu, a grad Požega kao najveća jedinica lokalne samouprave gdje je i sjedište službe, svakako podupire i financijski i u svim drugim oblicima službu koja je vrlo bitna za sigurnost naših sugrađana. HGSS se već do sada u velikom broju slučajeva dokazala i oni su naš ponos. Gdje god ovi naši dečki idu stvarno su odlični i na nekoliko situacija išli smo i zajedno s našim ostalim službama. Grad Požega će i ubuduće pomagati da se ovaj prostor opremi jer ova organizacija služi svima nama. Stoga i ja pozivam i ostale JLS da se priključe i zajednički u što kraćem roku stavimo u funkciju ovu službu, jer njeno djelovanje važno je za sve nas – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić prilikom obilaska radova na uređenju prostora. 

 

Galerija slika