Petak, 29 Prosinac 2017 14:40

Kreće izgradnja Reciklažnog dvorišta u gradu Pleternici vrijednog 2,5 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRAD PLETERNICA POTPISAO UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA   -

PLETERNICA – Odmah po objavi natječaja za izgradnju reciklažnih dvorišta, grad Pleternica se sa svojim projektom prijavio na natječaj i u rekordnom roku, za nekoliko tjedana dobili su odobrenje projekta. Odmah su objavili natječaj za najpovoljnijeg izvođača radova i uslijedio je potpis s izvođačem radova, što znači i pokretanje radova. Reciklažno dvorište bit će smješteno u sklopu Industrijske zone, na lokaciji nedaleko trafostanice velikoj oko 2.000 kvadratnih metara. Uz samu izgradnju reciklažnog dvorišta projekt predviđa i financiranje dodatne promidžbe i edukacije stanovništva za odlaganje otpada, zapravo vrijednih sirovina  u reciklažu

 - Potpisujemo ugovor s izvođačem radova, a ja sam zaista zadovoljna što je izvođač radova domaća tvrtka, što znači da se zapošljava domaće stanovništvo, te da sva sredstva koja smo privukli za kapitalne investicije u gradu Pleternica ostaju na području naše županije. Nakon izgradnje našeg Reciklažnog dvorišta ukazat će se potreba i za radnicima, nezaposlenim osobama s područja našeg grada. Ovaj projekt vrijedan oko 2,5 milijuna kuna  financira se putem Fondova EU s 85%, 12% iz Fonda regionalnog razvoja, a 3% su sredstva proračuna grada Pleternice – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić nakon potpisivanja ugovora s tvrtkom Promet građenje iz Požege.

Direktor tvrtke Milan Šutalo najavljuje odmah nakon preuzimanja dokumentacije pokrenuti pripremne radove, ali i početak gradnje ukoliko dozvole vremenske prilike, jer ulazi se u zimski period. Očekuje da se radovi mogu završiti za 90 radnih dana.

IMG 0990