Ispiši ovu stranicu
Utorak, 28 Studeni 2017 21:25

Ima mjesta za bolju suradnju i izvještavanje javnosti

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PREDSTAVNICI LOKALNIH MEDIJA KOJI PRATE RAD POLICIJE NA RADNOM SASTANKU -

POŽEGA – Na inicijativu novog načelnika Policijske uprave požeško slavonske,  Željka Grgića, održan je prvi radni sastanak čelništva policije s predstavnicima lokalnih medija koji prate rad policije i izvještavaju o tome, te posebno prate za rubriku „crne kronike“. Sastanku su nazočile i djelatnice službe za odnose s javnošću, Ivana Radić i Nikolina Janković, voditelj OK centra Tomica Mrđenović i voditelji smjena OKC-a.  Tema sastanka je bila kako unaprijediti konstruktivnu suradnju policije i medija, kako izbjeći neke od problema koji su se pokazivali u prošlosti, kada je bila u pitanju brzina komunikacije, te kako zajedno do javnosti putem medija priopćiti brojna stradavanja koja se dešavaju u prometu, da se dobije na preventivnom djelovanju kod čitatelja.

Upravo iniciranje ovakvog sastanka odmah nakon imenovanja za novog načelnika, Željko Grgić pokazao je da se i dobra suradnja može uvijek poboljšati i podići na višu razinu, da suradnja bude još korektnija i kvalitetnija. Iako policijske djelatnike u radu s medijima ograničavaju brojni službeni propisi i protokoli, može se na vrijeme izaći s informacijom, kada se događaju razna postupanja policije, te na taj način pravilnom informacijom građanima kroz medije izbjeći nagađanja i brojne dezinformacije, pa ponekad i nepotrebnu paniku.

Kako svi akreditirani novinari dobivaju putem SMS poruka sve obavijesti o događajima na koje izlaze policijski djelatnici, posebno kod prometnih nesreća, dogovoreno je da se te poruke šalju malo ranije, da bi mediji na vrijeme stigli zabilježiti događaj. Građani danas od medija žele brzu i točnu informaciju, posebno kada su u pitanju zatvaranja prometnica zbog prometnih nesreća, postupanja policije s dugim cijevima i sl., kada mediji sigurno mogu odigrati svoju ulogu pravilnog i na vrijeme obavještavanja građana koji se onda mogu prilagoditi na svom kretanju. Upravo tu suradnju policija će s medijima podići na bolju razinu.

Galerija slika