Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 12:37

Predstavljene motivacijske mjere kojima Pakrac želi privući liječnike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADONAČELNICA BLAŽEVIĆ NA MEĐUNARODNOM LIJEČNIČKOM KONGRESU U OPATIJI -

PAKRAC - Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca sudjelovala je zajedno s Marinom Major, predstojnicom Gradske bolnice Pakrac, na međunarodnom liječničkom kongresu „Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015. – 2030. Futur Z“ koji je proteklog vikenda održan u Opatiji.

Pakrac Opatija 2U nedjelju je gradonačelnica Blažević imala izlaganje na temu - Kako motivirati liječnika na dolazak u malu sredinu - u sklopu kojeg je predstavila Nacrt odluke Grada Pakraca o pogodnostima za liječnički kadar. 

Ove godine se započelo sa stipendiranjem studenata medicine u visini od 1.200 kuna, a u spomenutom Nacrtu odluke naglašene su i dodatne motivacijske mjere kojima se potencijalno zainteresiranim liječnicima u budućnosti nudi smještaj u kadrovske stanove Grada Pakraca, subvencioniranje stambenih kredita, sufinanciranje troškova specijalizacije kroz dodatak od 800 kuna na mjesečnoj bazi, kao i kasnije stručno usavršavanje. Tu je i pogodnost za liječnike s malom djecom koji bi plaćali samo pola cijene dječjeg vrtića, a djeca bi im imala i mogućnost besplatnog ljetovanja i zimovanja.

- Prepoznali smo prioritete i cilj nam je zadržati postojeći i privući novi liječnički kadar u našu sredinu, a ovaj projekt je prvi korak koji naša sredina može napraviti sa skromnim proračunom kakav ima - rekla je gradonačelnica Blažević u svom izlaganju. 

Predstavljane mjere su pozdravljene i pohvaljene posebno od predstavnika Hrvatske udruge bolničkih liječnika, pri čemu su, uz neskrivene komplimente, najavili da će ovaj model javno prezentirati i ispred HUBOL-a kako bi ga preuzele i ostale lokalne sredine. 

U trodnevnom bogatom programu Futur Z je okupio neposredne dionike zdravstvenog sustava - liječnike, medicinske stručnjake, zdravstvene djelatnike, medicinske sestre i predstavnike javnog zdravstvenog sustava.

Tekst/foto: Grad Pakrac