Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Studeni 2017 10:28

Pristupna cesta novom dječjem vrtiću olakšat će pristup djeci i roditeljima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RADOVI NA IZGRADNJI SPOJNE CESTE RUDINSKE I ZELENE ULICE U POŽEGI U ZAVRŠNOJ FAZI -

POŽEGA – Kada se prije nekoliko mjeseci komisija za tehnički prijem novo izgrađenog Dječjeg vrtića nije usuglasila oko potrebne uporabne i dozvole za rad, moralo se pristupiti iznalaženju novog prometnog rješenja. Ono je ubrzo i pronađeno, kroz izgradnju spojne ceste, te omogućavanja kružnog toka prometa oko dječjeg vrtića, ali i izgradnje novih parkirališnih mjesta što je nužno potrebno za nesmetani rad dječjeg vrtića. Radovi su trenutno u završnoj fazi, a požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima obišao radove na izgradnji spojne ceste između Rudinske i Zelene ulice, koja će omogućiti brži protok vozila i cjelokupnog prometa usmjerenog na dječji vrtić. 

Riječ je o radovima vrijednim 1,5 milijuna kuna koje izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak. Radovi su trenutno u fazi asfaltiranja prometnica i staza, a njihov završetak očekuje se kroz idućih desetak dana, ako vremenske prilike to budu dopuštale. Dužine spojne ulice je 145 metara, širina je 5,5 metara s proširenjima na zavojima što će omogućiti 25 novih parkirališnih mjesta na samoj spojnoj cesti, te deset novih parkirnih mjesta u Rudinskoj ulici.

Po završetku radova na asfaltiranju, preostaje još uređenje unutar parcele samoga vrtića, izrada pješačkih staza,uređenje bankina i zelenog dijela uz samu prometnicu, te na kraju novi tehnički prijem, koji bi trebao rezultirati dozvolom za rad Dječjeg vrtića u kojemu će boraviti 200-njak djece u nekoliko odgojnih skupina, od najmanjih u jasličkim skupinama, do onih pred polazak u osnovnu školu.

Tekst/foto: Grad Požega

Galerija slika