Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 13:29

Za razvoj cikloturizma Požeško-slavonskoj županiji 350 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OPERATIVNI PLAN RAZVOJA CIKLOTURIZMA PODRŽALO MINISTARSTVO TURIZMA -

POŽEGA – Operativni plan razvoja cikloturizma Požeško-slavonske županija dobio je potporu Ministarstva turizma RH u iznosu od 350 tisuća kuna. U izradi plana sudjelovat će brojni dionici s područja županije, a upravo je potpisan Sporazum o suradnji na provedbi mjera operativnog plana 2017. - 2020. IMG 7565godine, čime se dobiva i suglasnost nadležnog ministarstva. Sporazum su potpisali načelnici općina, gradonačelnici gradova i direktori Turističkih zajednica, ali i Hrvatske ceste, Županijska uprava za ceste, Hrvatske vode, Hrvatske šume,, Policijska uprava PSŽ, Javna ustanova Park prirode Papuk, Regionalna razvojna agencije Panora, Zavod za prostorno uređenje, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem PSŽ.

Operativni plan predviđa umrežavanje svih dionika u cilju intenzivnog razvoja cikloturizma na prostoru cijele županije, razvoj cijele mreže atraktivnih i sigurnih cikloturističkih ruta čiju atraktivnost podupire dobro organiziran i kvalitetan sustav svih potrebnih specijaliziranih usluga za cikloturiste, reguliranje kretanja biciklista po svim vrstama cesta i putova s hrvatskim propisima i najboljom hrvatskom praksom po pitanju sigurnosti, uključujući i kretanje po posebnim vrstama putova i teritorija.

IMG 7555- Do kraja godine ćemo kroz ostvarena sredstva još financirati i neke aktivnosti, od izrade prometnog elaborata za tri glavna pravca, izrada web stranice na kojoj će biti objedinjeno sve vezano za biciklizam, cikloturizm i općenito pojam bicikla, izrada baze pogodnih smještajnih objekata za cikloturizam, objekti koji zadovoljavaju uvjete da mogu primati bicikliste, te ćemo provesti edukaciju za cikloturističke vodiče koji će dobiti licencu na godinu dana, da mogu biti cikloturistički vodiči - istakla je Ivona Odvorčić Kahanek iz TZ Požeško-slavonske županije koja je nositelj projekta.

Već sada dolazi dio korisnika koji je prepoznao našu pogodnost za cikloturizam. Vjerujem da potpisivanjem ovog sporazuma i stvaranjem uvjeta koji će se iz njega pojaviti Požeško-slavonska županija, te općine i gradovi postaju na jednoj karti takvih korisnika i zaljubljenika u bicikle zanimljivo odredište. Kroz sve aktivnosti i potencijale koje imamo na svom području doprinijet će pozitivan trend ukupnoj slici našeg turizma u Požeško-slavonskoj županiji. To će sigurno donijeti i veći broj dolazak turista i njihov boravak - rekao je zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska