Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Listopad 2017 09:12

Gradonačelnica Jozić podijelila novčane naknade za ogrjev

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POMOĆ ZA 120 SOCIJALNO UGROŽENU OBITELJ -

PLETERNICA – Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u nazočnosti svog zamjenika Domagoja Katića uručila je obiteljima slabijeg imovinskog stanja, s područja grada Pleternice, novčane naknade za kupnju ogrjeva. Pravo na novčanu naknadu za IMG 0824kupnju ogrjeva u iznosu 950 kuna ostvarilo je 120 korisnika koji su korisnici socijalne minimalne zajamčene naknade za što je izdvojeno 114 tisuća kuna.

- Kroz program socijalne skrbi vi ostvarujete prava i na dodjelu sredstva za ogrjev. Prvenstveno vam želim obilje zdravlja i mira u vašim obiteljima. Mlađima koji ste radno sposobni želim da dođete do radnih mjesta kako ne bi trebali biti korisnici minimalne zajamčene socijalne naknade i ovog programa. Često se susrećemo u raznim prigodama, ali ono što bih željela reći da na prvoj sjednici Gradskog vijeća treba biti donesen novi program za jednokratne pomoći preko kojeg bi mogli ostvarivati kao pomoć iz proračuna grada Pleternice. Planiranih sredstava za jednokratnu pomoć u proračunu još ima tako da oni koji su u potrebi neka dođu u grad Pleternicu kako bismo vam mogli pomoći u plaćanju režija ili nečeg drugog – rekla je Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice dodajući kako bi voljela da se susreću u nekim drugim okolnostima i prigodama, a ne u takvim kada se dijele socijalne pomoći.

Grad Pleternica kroz program socijalne skrbi izdvaja značajna sredstva na kojoj je stavki za 2017. godinu osigurano nešto više od milijun kuna.

IMG 0826- Imamo osigurana sredstva u proračunu za jednokratne pomoći obiteljima koje su u teškom imovinskom stanju. U tom istom programu su kapitalne pomoći hrvatskim braniteljima koji imaju pravo na ostvarivanje putem Zakona o hrvatskim braniteljima. Poznato vam je da isplaćujemo i potpore za novorođene stanovnike grada Pleternice, a sufinanciramo i udžbenike kroz isti taj program socijalne skrbi. Još bi jednom napomenula kako smo u intenzivnoj izradi novog Socijalnog programa grada Pleternice jer je stari iz ranijih vremena – dodala je gradonačelnica Jozić zaključujući kako se razmatraju i moguće pomoći umirovljenicima s malim mirovinama koji bi mogli eventualno ostvariti određene jednokratne pomoći poput isplate božićnice i sl.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika