Srijeda, 11 Listopad 2017 10:00

Osnovali Komunalno društvo i povećali plaću gradonačelniku

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ODRŽANA 2. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA KUTJEVA -

KUTJEVO - Održana je 2. Sjednica Gradskog vijeća grada Kutjevo, koja je protekla s vrlo malo potpitanja oporbe i gotovo sve točke dnevnog reda donesene su u suglasju. Postavljeno je samo jedno oštrije pitanje, vijećnice SDP-a Magdalene Križanović, na prijedlog povećanja plaće gradonačelniku Josipu Budimiru. Nakon obrazloženja o velikom smanjenju plaće dok je grad bio u financijskim problemima, aktivnom štednjom grad je vratio sve svoje dugove i sada se plaća može vratiti na staro. Odluka je u konačnici prihvaćena.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna grada Kutjeva kao i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj - lipanj 2017. godine. U nastavku sjednice na znanje su vijećnici primili i koliko je utrošeno financijskih sredstava za lokalne izbore.

Grad Kutjevo ide u osnivanje tvrtke Komunalno društvo Kutjevo d.o.o. za što su vijećnici također dali jednoglasnu potporu. Gradonačelnik Budimir je obrazložio potrebu osnivanja nove tvrtke od koje se očekuje da će kroz svoje djelovanje obavljati kvalitetnije komunalne usluge na zadovoljstvo svih mještana te je izrazio uvjerenje da će tvrtka biti samoodrživa i da neće imati potrebu za financijskim sredstvima iz proračuna. Ta bi tvrtka trebala obavljati i uslužne poslove i zarađivati od vršenja raznih poslova što bi joj osiguralo profitabilnost i stabilnost.

Prihvaćena je jednoglasno i Odluka o uvjetima i načinu korištenja mobitela i službenog automobila. Tako će u buduće gradonačelnik i njegov zamjenik imati pravo na neograničenu potrošnju mobitela dok će ostalim zaposlenicima potrošnja biti ograničena na 150 kuna, a radnicima u komunalnom pogonu na 75. Vijećnici su prihvatili u istoj odluci da gradonačelnik ima pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno i to za službene potrebe, a ostali zaposlenici prema potrebama i uz odobrenje gradonačelnika.

Donesena je i Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi i prihvaćen Program poticanja malog i srednjeg poduzetništva grada Kutjeva za 2017. godinu. Vijećnici su prihvatili i Odluku o Izmjeni osnivanju Socijalnog vijeća grada Kutjeva.

U Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije imenovan je Marko Ašenbrener koji je prijedlog također jednoglasno prihvaćen.

Vijećnici su prihvatili usklađeni Statut Dječjeg vrtića Kutjevo i dali su prethodnu suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada te ustanove.

Tekst/foto: D.K.