Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Listopad 2017 14:11

Svi članovi povjerenstva podržavaju predsjednika stranke u njegovim odlukama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽANA PRVA SJEDNICA POVJERENSTVA RASPUŠTENOG ŽO HDZ -

POŽEGA – U prostorijama HDZ-a Požeško-slavonske županije održana je prva sjednica povjerenika HDZ-a prof. dr. sc. Željka Glavića i članova povjerenstva, načelnika općina i gradonačelnika gradova Požeško-slavonske županije. Nakon sjednice povjerenik Glavić dao je izjavu za medije u kojoj je iznio i prvi zaključak povjerenstva. - Analizirali smo odluku o raspuštanju i naše zadatke koji proizlaze iz te odluke. Razgovarali smo na koji način raditi, a jedinstven zaključak svih nas je da ne ulazimo u odluke vrha stranke, jer oni su tako odlučili. Mi ćemo odluku provesti. Ovo je pobjednička županija jer HDZ ima vlast u svim općinama, gradovima i samoj županiji. HDZ ima dovoljno snage da ove probleme koji su trenutno aktualni riješi na zadovoljstvo svih članova HDZ-a ali i na zadovoljstvo svih građana. Zajednički stav je da trebamo nastavljati dalje, bez problema koji nas opterećuju. Članovi povjerenstva, svi načelnici i gradonačelnici su osobe koje su pobijedile na izborima, koje uživaju povjerenje građana a nastojat ćemo da sve lokalne jedinice funkcioniraju i bolje nego do sada - završio je dr. Glavić, te ujedno i odgovorio na pitanje novinara traži li ostavku župana Tomaševića.

- Ostavku gospodina Tomaševića zatražio je predsjednik stranke, a svi članovi ovog povjerenstva, naravno, podržavaju predsjednika stranke u njegovim odlukama i njegovim izjavama. Dakle mi na to nemamo što dodati, jer je predsjednik to jasno rekao. To sve se dogodilo prije nekoliko dana i treba vremena da se može hladno razgovarati o svemu, a doći će i ta tema na red. Mi ćemo raditi na rješavanju problema koji su se pojavili i koji su nama neugodni, ali ćemo ih probati riješiti. To je svakako problem događanja vezanog uz župana koji je iz redova HDZ-a i problem gospodina Lucića s novinarom. Ja i kao liječnik i kao osoba nisam sklon nasilju nad ženama i niti u bilo kojem obliku podržavam nasilje nad ženama. Osuđujem takvo nasilje bez obzira tko ga je napravio - izjavio je povjerenik Glavić.

Na pitanje dvjema gradonačelnicama Anamariji Blažević iz Pakraca i Antoniji Jozić iz Pleternice koje su članice povjerenstva, da li one osuđuju nasilje nad ženama, odgovorila je pakračka gradonačelnica ujedno i predsjednica Udruge žena HDZ-a Katarina Zrinski. - Osuđujem sve oblike nasilja, a obiteljske odnose i privatni život ničiji ne želim komentirati.

Galerija slika