Četvrtak, 05 Listopad 2017 12:48

Novi izbori za ŽO HDZ-a u roku od 6 mjeseci

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVI POVJERENIK ŽELJKO GLAVIĆ ODRŽAO TISKOVNU KONFERENCIJU -

POŽEGA – Nakon što je raspušten Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije konferencijom za novinare u prostorijama HDZ-a, obratio se novo imenovani povjerenik, prof. dr. sc. Željko Glavić. On je javnost upoznao s odlukom Središnjeg odbora stranke kojom je ŽO HDZ-a raspušten i on imenovan na dužnost povjerenika. Imenovano je i povjerenstvo u koje su ušli svi načelnici općina i gradonačelnici gradova s područja Požeško-slavonske županije. Funkciju povjerenika Glavić je prihvatio kao zadatak stranke, a mišljenja su mnogih da će i tu funkciju obaviti dobro, kao što je obavljao nekoliko mandata na funkciji ravnatelja OŽB Požega koja slovi kao najbolja županijska bolnica u Hrvatskoj, a s novim lokalnim izborima postao je i predsjednik Gradskog vijeća grada Požega.

- U utorak, 3. listopada odlukom je ŽO HDZ-a Požeško-slavonski raspušten, a istom sam ja imenovan kao povjerenik. U odluci stoji da je zadaća Povjerenika i Povjerenstva da se u roku šest mjeseci priredi i održi Izborna skupština na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije te izabran i novi predsjednik ŽO. To je odluka koja je uslijedila zbog poznatih događanja u posljednje vrijeme, neka od tih još su atraktivna u medijima. To je bio izravan povod donošenju ovakve odluke. Do sada nismo imali takav slučaj pa ćemo samu proceduru morati još razraditi i cijeli postupak završiti u nekoliko mjeseci - rekao je povjerenik Glavić ne precizirajući na koji će se način birati delegati općinskih i županijskih odbora, ostavljajući si vremena da se donesu odluke i o tome, da li stari delegati ili će se birati i novi delegati u svim općinama i gradovima.

Na sastanku u Zagrebu, kaže Glavić, nije se raspravljalo o ishodu cijele situacije, nego samo o raspuštanju i imenovanju povjerenika. - Kakav će se stav zauzeti u slučaju župana Alojza Tomaševića, ostaje na stranačkim organima i sve je još u tijeku. Nema pojedinačnih stavova i predsjednik stranke Andrej Plenković je još u utorak vrlo jasno rekao stav HDZ-a o tom problemu i općenito o postupanju kad su takvi problemi u pitanju. Dakle nema drugog i postoje događaji i postupci koji se ne toleriraju u javnom prostoru i tako se HDZ postavio i na ovom problemu. Iako te vrste problema imaju dva aspekta, jedan je javno politički, a drugi je pravosudni, a o ovom prvom stranka se vrlo jasno odredila - rekao je povjerenik Glavić, koje je dodao da je OŽB Požega o svemu vrlo jasno rekla o čemu se radi kod ozljeda. Kako je to nastalo, to će istražiti policija i drugi istražni organi. Liječnik ne može nikada sa sigurnošću tvrditi kako je nešto nastalo, a ono što smo priopćili javnosti su činjenice.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska