Utorak, 26 Rujan 2017 12:20

Udruzi gluhih i nagluhih grada Požege darivali hladnjak

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MLADEŽ HDZ I MJESNI ODBOR CENTAR U AKCIJI -

POŽEGA - Članovi Mladeži temeljnog ogranka HDZ-a Centar i Mjesnog odbora Centar povodom Svjetskog dana gluhih osoba organizirali su akciju darivanja i Udruzi gluhih i nagluhih osoba darivali potreban hladnjak za njihove prostorije. Predavanju donacije uz mladež i čelništvo HDZ-a nazočio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Sve nazočne pozdravila je predsjednice udruge gluhih Jadranka Vukoja, koja je istakla značaj obilježavanja Svjetskog dana gluhih osoba kada oni ističu svoje probleme s kojima se susreću gluhe osobe. Veliki problem gluhim osobama na našem području predstavlja nezaposlenost, otežana komunikacija u svakodnevnom životu i nerazumijevanje okoline za potrebe i probleme gluhih osoba. U prostorijama udruge zbog toga za gluhe organiziraju razne radionice, druženja, izložbe, tečajeve, a organiziraju i izlete za članove, ovog puta u Bizovačke toplice. Potporu za svoje aktivnosti, pa i organizaciju izleta dobivaju od grada Požege, na čemu su zahvalili gradonačelniku Puljašiću i skromnim darom, suvenirom koji izrađuju na svojim radionicama.

- Zahvaljujem ljudima iz HDZ-a koji su prepoznali trenutak i nastavili s pomaganjem svima koji su u potrebi. Drago mi je da je to poklon koji će vam biti od koristi, a nama iz politike mogućnost da pomažemo. Meni kao predsjedniku HDZ-a grada Požega je iznimna čast što imam ovakve suradnike, što promoviramo, što smo društveno korisni, što vraćamo nešto zajednici i pozivam i druge političke stranke da se uključe. Ovo je po radu udruga jedna od perjanica među udrugama, svojim članstvom i aktivnostima. Nama je zadatak da vam pomognemo u vašem hendikepu, da stvarno budemo jedna Požega jer ovdje svi zajedno živimo - istakao je gradonačelnik Puljašić. Svoje zadovoljstvo što su mogli pomoći i prepoznati jednu potrebu udruge i njihovih članova izrazio je i Igor Krizmanić, najavivši da ovo nije zadnja akcija, nego da nastavljaju pomagati potrebitima i dalje.