Breadcrumbs

Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 12:15

Cesarik: Policija i Državno odvjetništvo na svim razinama su šutjeli

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TISKOVNA KONFERENCIJA SDP POŽEGA O AKTUALNOJ SITUACIJI U POŽEŠKO-SLAVONSKOM HDZ -

POŽEGA - Potpredsjednik ŽO SDP Požega, prim. dr. sc. Marijan Cesarik održao je tiskovnu konferenciju i prokomentirao aktualnu političku situaciju u Požeško-slavonskom HDZ-u nakon ostavke aktualnog predsjednika HDZ-a Franje Lucića. Samo da napomenemo, ostavka je uslijedila nakon afere pokušaja podmićivanja novinara uz ponudu da ne piše o poslovanju i poslovnim poduhvatima Franje Lucića i njegovih tvrtki. O ostavci, i novo nastaloj situaciji HDZ Požeško-slavonski do sada nije medijima niti javnosti poslao niti priopćenje

- Namjera današnje tiskovne konferencije nije rasprava o predsjedniku Požeško slavonskog HDZ-a koji je, pokazalo se i jedan od nosivih stupova HDZ-a. Ne želimo da poruka ove tiskovne konferencije bude čuđenje za njegova postupanja, niti osuda tih postupanja, mada sada to svi čine, i to upravo oni koji su do sada o svemu tome šutjeli, čak šta više i štitili. Sada se na veliko govori o njegovim nezakonitim postupcima, dok su Policija i Državna odvjetništva na svim razinama šutjeli i time podgrijavali njegovu moć, koja je rasla do te razine da može činiti sve, da može kupiti svakoga, a po onoj narodnoj „za posije“ – ističe Cesarik da je povjerenje građana na izborima pretvoreno u privilegirano pravo na trijumf. Cijela državna vlast mu se poklonila svojim dolaskom i tako još više podgrijavala njegov osjećaj moći.

- A onda je kao grom iz vedra neba, ugrožena sva ta moć, sve se srušilo kao kula od karata. I od tog rušenja, od grude snijega do lavine, ne nazire se kraj. Požeško slavonski HDZ nosi teško breme. Ono je novonastalom situacijom postalo još teže. Nismo ni svjesni koliko. Za izlazak iz ovog bremenitog gliba biti će im potrebno puno mudrosti i snage. I zato je moja namjera na ovoj tiskovnoj konferenciji, poručiti članovima Požeško slavonskog HDZ-a, da u ovom teškom trenutku smognu snage i prevladaju novonastalu situaciju, kako bi na zdravim osnovama doprinijeli boljitku naše Županije – poručuje Cesarik.