Banner 750x94 sarmijada

    banner sarmijada web

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 12:08

Za predsjednika ponovno izabran Marijan Aladrović

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA PLETERNICE -

POŽEGA – Kao posljednju konstituirajuću sjednicu za gradsko vijeće održao je grad Pleternica, te smo dobili novo Gradsko vijeće grada Pleternice, koje se sastoji od ukupno 17 vijećnika, a sastoji se od 9 vijećnika HDZ-a, 7 vijećnika Nezavisne liste grupe birača i 1 vijećnika SDP-a. Sjednicu je vodila predstavnica Ureda državne uprave Antonija Jurković, a sjednici je nazočila i predstojnica ureda Đurđa Babić.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić svoj mandat je stavila u mirovanje a umjesto nje u vijeće je ušao Stjepan Bunčić iz Kadanovaca. Svoj mandat vijećnica Anamarija Petković s liste HDZ-a stavila je u mirovanje, a umjesto nje dužnost vijećnika obavljat će Josip Baltić iz Ratkovice. Mandat u mirovanje stavio je i izabrani Ante Šarić s Nezavisne liste, a umjesto njega dužnost vijećnika obavljat će vijećnica Anita Šarić.

Na prijedlog HDZ-a za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Marijan Aladrović s devet glasova, dok prijedlog NL nije dobio dovoljan broj glasova. Za zamjenike predsjednika izabrani su Marko Markota (HDZ) i Hrvoje Galić (NL). Novo izabrani predsjednik pročitao je tekst prisege na koji su prisegnuli svi vijećnici i potpisali izjavu prisege. Tako sada novi saziv Gradskog vijeće grada Pleternica čini: ispred HDZ-a 9 vijećnika, Marijan Aladrović, Franjo Lucić, Zdravko Novak, Josip Kalan, Marko Markota, Ana Galović, Anamarija Petković, Zvonimir Bajić i Stjepan Bunčić. Ispred Nezavisne liste grupe birača 7 vijećnika, Hrvoje Galić, Tajana Vidakušić, Petar Crnjac, Milan Cavrić, Zlatko Banožić, Josipa Tokić i Anita Šarić. Ispred SDP-a u vijeće je izabran samo 1 vijećnik i to Mato Grgić. 

Izabrana je Mandatna komisija na čelu s Zvonimirom Bajićem, Komisija za izbor i imenovanje koju će voditi predsjednik Zdravko Novak, Komisija za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, a u nastavku sjednica je proširena s 8 točaka dnevnog reda. Pod šestom točkom prisegu su položili pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić. Izabrani su i članovi Odbora za određivanje imena ulica i trgova, Savjeta za zaslužne građane i javna priznanja, Odbora za financije, Komisije za prigovore i pritužbe i Odbora za mjesnu samoupravu.

Svim vijećnicima i predsjedniku Gradskog vijeća gradonačelnica Jozić je čestitala na izboru te pozvala na konstruktivnu suradnju, a za dobrobit grada Pleternice i svih građana. Obrazložila je Odluku za usvajanje Godišnjeg proračuna grada Pleternice za 2016. godinu, no usvojena je samo s 9 glasova za dok je ostalih osam vijećnika uz prigovor da su tek prije sjednice na stol dobili materijale, glasalo protiv ili suzdržano.

Tekst/foto: Vladimir Protić