Utorak, 20 Lipanj 2017 17:51

Nezavisni vijećnici prije prisege napustili sjednicu jer nisu dobili odgodu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NIJE KONSTITUIRANO VIJEĆE OPĆINE JAKŠIĆ NITI NAKON DRUGOG POKUŠAJA GLASOVANJA -

JAKŠIĆ – Tko će biti predsjednik Općinskog vijeća općine Jakšić, jer prijedlog za Boška Obradovića ispred koalicije HDZ-HSS nije uspio dobiti natpolovičnu većinu niti nakon drugog pokušaja glasovanja. Oba puta je samo šest vijećnika koalicije HDZ-HSS glasovalo za svoga kandidata, dok je vijećnica NL Natalija Baričević oba puta bila suzdržana. Vijeće općine Jakšić ima 13 vijećnika, pa izabranih 6 s liste HDZ-HSS nije imalo natpolovičnu većinu. U prošlom sazivu HDZ je sa koalicijskim partnerima imao natpolovičnu većinu vijećnika. Za načelnika općine izabran je u drugom krugu Ivica Kovačević, načelnik općine već tri mandata.

Tomu je prethodilo napuštanje još pet vijećnika s nezavisnih lista koji su tražili odgodu sjednice, koje su tražili od predsjedavajuće djelatnice Ureda državne uprave koja je vodila konstituirajuću sjednicu, zbog pritisaka na pojedine nezavisne vijećnike prije sjednice. Kako im nije uspjela odgoda, njih petoro je napustilo sjednicu, a da nisu niti prisegnuli za vijećnike. Jedan od nezavisnih vijećnika, Domagoj Oreški nije niti došao na sjednicu, jer ima obiteljskih problema i nalazio se u tom trenutku u bolnici s suprugom koja je imala poteškoća u trudnoći. Sjednicu nije napustila jedina nezavisna vijećnica Natalija Baričević, no ona nije željela podržati prijedlog HDZ-a.

Po riječima predstavnice Ureda državne uprave postoji još jedan pokušaj konstituiranja u roku od 30 dana, a ako i to ne uspije ide se na nove izbore.

Tekst/foto: Vladimir Protić