Ispiši ovu stranicu
Utorak, 20 Lipanj 2017 15:54

Za predsjednika ponovno izabran Damir Poljanac u novi mandat

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KAPTOL -

VELIKA – Kao četvrta općina, konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća provela je i općina Kaptol, te dobila novi saziv vijeća i predsjednika, te zamjenike predsjednika vijeća. Za predsjednika općinskog vijeća je izabran dosadašnji predsjednik, Damir Poljanac (HDZ), za kojega su jednoglasno glasovali svi vijećnici. Za zamjenike predsjednika izabrani su Željko Perić (HDZ) i Tomislav Petrić (SDP).

IMG 1449U narednom četverogodišnjem mandatu kaptolačko vijeće neće imati problema u radu jer od 13 vijećnika ima većinu u vijeću, 9 članova koalicija HDZ-HSU: Mate Jurić, Dražen Čakalić, Dario Lončarević, Željko Perić, Zvonko Jurić, Željko Haničar, Denis Antolović, Marija Vuković i Damir Poljanac, koji je u vijeće ušao kao zamjena za Milu Pavičića, koji zbog nespojive dužnosti ne može obnašati vijećničku dužnost jer je izabran za načelnika općine. Podršku će im dati i vijećnica HSS-a Dijana Dakić, koja je u vijeće ušla umjesto Josipa Soudeka (HSS), koji ne može biti u vijeću zbog nespojive dužnosti s zamjenikom načelnika općine na koju je izabran. U vijeće su ušla još i dva člana SDP-a Zdenko Kanižaj i Tomislav Petrić, te ispred NL Marko Marić.

Konstituirajuću sjednicu vodila je predstavnica Ureda državne uprave u Požegi, Antonija Jurković, pred kojom su svi izabrani vijećnici položili prisegu. Na sjednici su izabrani i članovi pojedinih odbora, komisija. Pred novo izabranim predsjednikom i izabranim vijećnicima prisegu su položili načelnik općine Mile Pavičić i njegov zamjenik Josip Soudek.

IMG 1455Dobar rad svih zajedno poželio je načelnik Mile Pavičić, koji je istakao da od sada ne bi trebalo gledati tko dolazi iz koje stranke, nego da se uvijek gleda interes općine Kaptol i svih stanovnika. I dosadašnji saziv je gotovo sve odluke donosio jednoglasno, kao i na ovoj konstituirajućoj sjednici, a i vijećnici oporbe dobili su dužnosti i funkcije u novom sazivu. – Samo svi zajedno možemo pomoći u razvoju našeg kraja, pokušati zaustaviti ovu bijelu kugu i iseljavanje mladih stanovnika koje je zahvatilo i naš kraj, pa vas sve zajedno molim da predlažete konstruktivne prijedloge, pomognete meni i zamjeniku u kreiranju razvoja i predlažete projekte od interesa za sve stanovnike. Nismo nas dvojica najpametniji, više glava svakako ima i više ideja i prijedloga i ja vas pozivam na buduću suradnju – istakao je načelnik Mile Pavičić.

Tekst/foto: Vladimir Protić