Utorak, 30 Svibanj 2017 16:06

Vratit ćemo sjaj gradu Požegi i bolji život građanima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PODRŠKU ZDRAVKU RONKU, KANDIDATU ZA POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA DAO POTPREDSJEDNIK SDP-a RAJKO OSTOJIĆ -

POŽEGA–Želeći još više približiti građanima program SDP-a i kandidata za požeškog gradonačelnika Zdravka Ronko, osobno je podršku došao dati i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u Požegi. Na taj način kandidat i SDP očekuju da će polučiti i dobar rezultat u drugom krugu lokalnih izbora.

- Naš program je izuzetno kvalitetan, jasan, realan, prepoznatljiv, određen u svim rokovima, a sve u cilju da bi dobili bolju, ljepšu i kvalitetniju Požegu i bolji život naših sugrađana. Polazimo od jeftinije gradske vlasti jer ovo što se sad čini i što se predlaže je neprihvatljivo jer košta čak 4 milijuna kuna, a mi nudimo bez ijedne kune. Nudimo program u interesu mladih, poduzetnika, za naše sugrađane treće životne dobi, za one potrebite. Nastojat ćemo da se program približi građanima i animira ih, da se provede u kratkim rokovima, da se povuku sredstva iz EU jer odgovorno tvrdim da niti jedan euro za kapitalne objekte u ove prošle četiri godine nije došao u grad Požegu – ističe Ronko, koji dodaje da ova ekipa koju HDZ ističe kao novu, nije nova, nije novo lice, nego ista ona ekipa koja nije niti jedan projekt pripremila za kandidaturu prema EU. Protukandidat također nije novo lice jer je bio do jučer dio ekipe koja je upravljala gradom i donosio odluke od Baške, do zaduženja grada za kredit od 35 milijuna kuna. Nova ekipa ne nudi ništa što nismo vidjeli u protekle četiri godine.

IMG 5162- Tužno je doći u Požegu, jer ono što se dešava u državi vi ste osjetili u vašoj prehrambenoj industriji i industriji slastica. To je rezultat ne činjenja HDZ-ove Vlade u zadnje dvije godine, što kaže i Europska komisija. Zadnje dvije godine su pojeli skakavci, ništa se nije napravilo u hrvatskom gospodarstvu i sada se taj isti HDZ sjetio Slavonije. Nakon 25 godina u kojima su imali sve slavonske županije, sada su napravili povjerenstvo za Slavoniju. Nakon što je Slavonija ugušena, iseljena, to je sada samo HDZ-ova priča i neka nova lica. Stoga građani imaju na izbor, ili da ostane ovako da ljudi gube radna mjesta, da prehrambena industrija sa stogodišnjom tradicijom praktički nestaje iz srca ovog grada ili da izaberu promjene jer imaju kandidata koji je u najgore vrijeme pokazao da voli Požegu, da zna ulagati u Požegu, da zna što su lokalni problemi Požege – rekao je potpredsjednik Ostojić, koji smatra da je ovo trenutno lutanje u kaosu. Pozvao je građane da izađu na izbore 4. lipnja i izaberu promjene, izaberu vraćanje sjaja ovom gradu kulture, gradu kulturne baštine i sjaja Zlatnoj dolini.