Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 00:03

Najviše glasova osvojio je kandidat HDZ-a Darko Puljašić, a u drugi krug ide Zdravko Ronko

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA KAŽU BIRAČI DO KONAČNOG RJEŠENJA DOLAZI TEK U DRUGOM KRUGU -

POŽEGA – U izbornu utrku za požeškog gradonačelnika ušlo je čak sedam kandidata, što je odmah dalo do znanja da ćemo požeškog gradonačelnika dobiti tek u drugom krugu. Odmah se očekivalo da će doći do velikog rasipanja glasova, te da niti jedan kandidat neće moći osvojiti natpolovičnu većinu.

Kandidirali su se Darko Puljašić ispred koalicije HDZ-HSU, Zdravko Ronko ispred SDP-a, Predrag Livak ispred koalicije HSS- HNS-laburisti, Miro Rašić nezavisna lista, Dražen Pekčec, nezavisna lista, Sandra Janeš, Živi zid i Silvio Tomašević, nezavisni kandidat. Po procjenama u kampanji odmah se predviđalo da će se najveća borba voditi između kandidata HDZ-a i SDP-a.

Uz vrlo slab odziv birača i u gradu Požegi od 51,22%, kandidati su dobili slijedeće rezultate: Darko Puljašić 45,12%, Zdravko Ronko 25,06%, Miro Rašić 4,93%, Predrag Livak 3,01%, Dražen Pekčec 10,78%, Sandra Janeš 4,63%, Silvio Tomašević 2,90%.

Veliku prednost svakako ima kandidat HDZ-a Darko Puljašić, a kako će se opredijeliti i pozvati svoje glasače kandidati koji nisu ušli u drugi krug tek ćemo vidjeti. – Ovo je povijesno najveći rezultat koji je HDZ postigao u gradu Požegi. Žao mi je što to nismo odradili u prvom krugu, ali u drugom ćemo zato osvojiti i 80%. Zadovoljan sam što smo u Gradskom vijeću osvojili čak 12 mandata što nam daje sigurnost u vijeću – istakao je vrlo optimističan što se tiče drugog kruga Darko Puljašić.

Za Gradsko vijeće grada Požega natjecalo se čak 9 lista, a rezultati su sljedeći HDZ-HSU 45,55% i 12 vijećnika, HSS-HNS-Laburisti 3,47%, HDSSB-HSP-HSP AS-HSLS 2,687%, Nezavisna lista Dražen Pekčec 10%, nezavisna lista Miro Rašić 4,69%, SDP 24,17%, nezavisna lista Silvio Tomašević 1,79%, Živi zid 5,24%, Nezavisna lista Za bolje sutra 2,38%.