Utorak, 16 Svibanj 2017 09:33

Predstavljen program SDP-a za Požeško-slavonsku županiju

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KANDIDAT ZA ŽUPANA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE, ŽELJKO SAMARDŽIJA -

POŽEGA - Prioritet svih prioriteta nam je zapošljavanje kao preduvjet kako bi svi stanovnici županije svojim sposobnostima upravljali osobnim, porodičnim i društvenim životom i gradili budućnost. 

Naš program je ovdje i biti će dostavljen stanovnicima županije, ali u njemu su naznake područja i aktivnosti. Ono što kao ozbiljna ekipa želim naglasiti pravi program je napisan , ali nedovršen koji ćemo mi odraditi, a novi ćemo mi napisati i odraditi.

Županijska razvojna strategija Požeško-slavonske županije koju je Skupština Požeško-slavonske županije usvojila je na sjednici održanoj 17. ožujka 2011. godine, a trebala je biti ODRAĐENA do 2013. godine. Strategija predstavlja odličan planski dokument kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja, mjere s nositeljima, financiranjem i mjerljivim rezultatima koji će Požeško-slavonsku županiju u navedenom razdoblju pokrenuti. Ovaj dokument je bio preduvjet kandidiranja projekata za EU fondove i zato je urađen - istaknuo je Željko Samardžija, kandidat za župana požeško-slavonskog i nositelj liste SDP-a za županijsku skupštinu.

Detaljno razrađuje proritete.

Untitled 1
PRIORITET 6: Razminiranje
Razminiranje miniranog terena i pregled minski sumnjivih područja

Ova Strategija je službeno prihvaćena i za 2017. godinu. Sve mjere su razrađene prema cilju, nositeljima, financijskim sredstvima i MJERLJIVIM REZULTATIMA. Osim mjere razminiranja skoro 80% strategije nije odrađeno, a još uvijek je aktualno. Odrađeni su neki drugi projekti što je za pohvalu, ali uz njih i paralelno snjima strateške zadaće donose kvalitetno okružje u kojem se i ostale lako i jednostavno uklapaju.

Ovo znači da u stručnim službama županije i agencija rade izvanredno sposobni djelatnici koji odrađuju svoj posao, ali nositelj svih projekata je Županija požeško slavonska ili župan, zamjenici župana i županijska skupština. Ne možemo spriječiti emigracije mladih, ali moramo stvoriti bolje okružje za njihov ostanak i povratak i to realan, napisan i mjerljiv. Da je strategija urađena do 2015. situacija s emigracijom mladih i sposobnih bi bila posve drugačija.

Mi garantiramo kako svi stanovnici pokazatelje neće vidjeti na kraju mandata već na početku sa svim pojedinostima, rokovima, mjerljivim rezultatima i vašom svakodnevnom kontrolom. S toga dajte glas listi za župana broj 3, i listi za županijsku skupštinu broj 8 kako bi zajedno TRANSPARENTNO ODRADILI PROJEKTE.